Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Na čaji u úradníkov

VIDEO
Dátum: 19.12.2023
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 257
2 min. čítania
Na čaji u úradníkov

Úradnícky šimeľčaj sa stáva handlovskou tradíciou

Šimeľ je archaický názov pre úradníka a mal skôr pejoratívny význam. Názov tejto predvianočnej aktivity vznikol z tohto pojmu práve preto, aby osobné stretnutia význam slova zvrtli.  

Či sa tak stalo si tvrdiť nedovolíme, no už po tretíkrát to potvrdzuje kniha prianí a poďakovaní zo Šimeľčajového domčeka. Tí, ktorí sa pristavili a zapísali 80 prianí mestu, pozitívnych ohlasov, ku ktorým pridali kresby handlovské deti od 11. do 14 decembra, boli všetky pozitívne.  

Spolu sa za 4 dni vydalo 610 porcií čaju, vystriedalo sa 26 zamestnancov mesta zo všetkých oddelení mestského úradu a Kontaktného centra, ktorí strávili v drevenom domčeku na námestí alebo prípravami 80 hodín. S nápadom zrealizovať takúto aktivitu prišla primátorka mesta Silvia Grúberová v roku 2019 s cieľom otvoriť komunikáciu zamestnancov s obyvateľmi. Podľa jej slov: „Pracovné povinnosti si úradníci plnili aj naďalej. Dvojhodinové intervaly, kedy sa striedali, podávali zdarma čaj a zhovárali sa s obyvateľmi ale i návštevníkmi, boli tiež súčasťou ich práce. Pretože osobnými stretnutiami vzniká priestor na dialóg, ktorý sa nedá nahradiť. Chcem sa poďakovať obyvateľom za ich priania ako i kolegom za ich aktívnu účasť,“ dodala primátorka mesta. 

Šimeľčajový domček ste mohli navštíviť počas štyroch decembrových dni od 9.00 h do 17.00 h, ovocný čaj sa podával v pohárikoch z recyklovateľného plastu. 

Video