Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Pomoc Ukrajine

Mesto Handlová pomáha Ukrajine

BANNER_UKRAJINA_HANDLOVA

25.4.2022 - Prikázy primátorky mesta Handlová 

Príkaz primátorky mesta číslo 1/2022, ktorým sa zriaďuje operatívny krízový štáb mesta Handlová, pohotovostná služba mesta Handlová a transparentný účet mesta – Handlová pomáha Ukrajine

Príloha k príkazu primátorky č. 1 - zoznam členov operatívneho krízového štábu

Príkaz primátorky mesta číslo 2/2022, ktorým sa určuje vecné plnenie úloh v kontexte mimoriadnej situácie

12.4.2022 - Zberné miesto UZAVRETÉ

Zberné miesto v Senior centre na ulici Márie Krššákovej je uzavreté. O novom zbernom mieste bude mesto informovať na tejto stránke. 

1.3.2022 - INFORMÁCIE AKO POMÔCŤ (aktualizácia 4.4.2022)

KONTAKTNÝ FORMULÁR → → → CHCEM POMÔCŤ OBYVATEĽOM UKRAJINY V HANDLOVEJ 

Čo by ste mali vedieť, ak je potrebná pomoc vojnovým utečencom z Ukrajiny

  1. Mesto Handlová bude koordinovať pomoc s dotknutými subjektmi zriadenými na pomoc Ukrajine na Slovensku a bude o tom informovať. 
  2. Informácie pre obyvateľov, ktorí prichádzajú z Ukrajiny sú zverejnené na oficiálnej stránke verejnej správy Slovenskej republiky https://ua.gov.sk/sk.html.
  3. Všetci ukrajinskí obyvatelia, ktorí opúšťajú svoje domovy z dôvodu vojenského konfliktu, by si mali vybaviť štatút dočasného útočiska. Od 9. marca 2022 je na stránke Ministerstva vnútra SR dostupný online formulár pre registráciu dočasného útočiska, ktorý nájdete po kliknutí na tento odkaz.  Tento štatút je dôležité vybaviť z dôvodu, aby sa utečenci dostali do siete pomoci.  Takýto štatút je možné vydať výlučne cudzineckou políciou SR. 
  4. INFORMÁCIE PRE TÝCH, KTORÍ PONÚKAJÚ UBYTOVANIE: V prípade, že Handlovčania chcú pomáhať individuálne ľudom z Ukrajiny s ubytovaním,  alebo boli oslovení priamo ľuďmi z Ukrajiny, kontaktujte pre koordináciu pomoci mesto Handlová na email pomocukrajine@handlova.sk, telefónne číslo: +421 905 468 037 (dostupné v pracovnom čase mestského úradu).  Mesto Handlová žiada všetkých, ktorí vo svojich nehnuteľnostiach, ku ktorým majú majetkovo-právny vzťah, ubytovávajú odídencov z Ukrajiny, kontaktovali mesto obratom, najneskôr však do 8.4.2022 z dôvodu možnosti preplatenia nákladov na ubytovanie. Mesto Handlová žiadosti o príspevok na ubytovanie musí spracovať a následne zaslať na Ministerstvo vnútra SR. Nižšie uvádzame odpovede Ministerstva vnútra SR k termínom doručenia prehľadov od samospráv: Prehľady, ktoré obsahujú výkazy doručené po 5. pracovnom dni v mesiaci, MV SR nepovažuje za prehľady, ktoré sú z dôvodu nedodržania lehoty na predloženie výkazu v rozpore so zákonom. MV SR bude teda spracovávať všetky údaje uvedené v týchto prehľadoch. MV SR (okresný úrad) bude akceptovať aj prehľady zaslané obcou neskôr ako 15. deň v mesiaci, keďže v apríli tento deň pripadne na Veľký piatok, budeme akceptovať prehľady predložené v najbližší pracovný deň. V prípade predloženia prehľadu obcou neskôr ako v 15. deň v mesiaci je však rizikom to, že k poskytnutiu prostriedkov od MV SR na účet obce dôjde neskôr ako ustanovuje zákon. Ministerstvo vnútra SR, 6.4.2022. Ak chcete ubytovať odídencov individuáne, prečítajte si odpovede na často kladené otázky zodpovedané Ministerstvom vnútra SR zo 4.4.2022
  5. NESTAŇTE SA OBEŤOU OBCHODNÍKOV S ĽUĎMI! / НЕ СТАНЬТЕ ЖЕРТВОЙ
    ТОРГОВЦЕВ ЛЮДЬМИ!
  6. DOČASNÉ ÚTOČISKO  / ТИМЧАСОВИЙ ПРИТУЛОК

MATERIÁLNA, POTRAVINOVÁ A FINANČNÁ (transparentný účet Handlová pomáha Ukrajine) POMOC

bola v Handlovej spustená v piatok 4. marca 2022.

Zbierajú sa výlučne komodity uvedené nižšie.

FINANČNÁ POMOC

Transparentný účet mesta Handlová

HANDLOVA_POMAHA_UKRAJINE je SK98 0900 0000 0051 8807 3406

QR_CODE_TRANSPARENTNY_UCET_MESTA_HANDLOVA_POMOC_UKRAJINE.

Financie budú použité pre ľudí prichádzajúcich z Ukrajiny do nášho mesta
 

Transparentný účet ZMOS

ZMOS_POMOC_UKRAJINE je SK25 0900 0000 0051 8801 0894

O prerozdeľovaní financií budú na základe konzultácií rozhodovať predsedovia dotknutých regionálnych združení miest a obcí, ktorí detailne poznajú situáciu v regiónoch.

MATERIÁLNA POMOC Viete ponúknuť UBYTOVANIE? Ak viete ponúknuť akúkoľvek formu ubytovanie, prosíme, vyplňte tento formulár. 
  Chcete pomôcť ako DOBROVOĽNÍK? Ovládate ukrajinský jazyk?

V prípade, že by ste mali záujem pomôcť formou dobrovoľníctva, prosíme vyplňte tento formulár alebo kontaktujte Handlovskú linku pre pomoc Ukrajine: 

pomocukrajine@handlova.sk, alebo telefónne číslo: +421 905 468 037 (dostupné v pracovnom čase mestského úradu) 

 

Viete pomôcť formou dodania POTRAVÍN A MATERIÁLNEJ POMOCI

Miesto zberu: telocvičňa pri Seniorcentre Handlová, M. Krššákovej 1

HARMONOGRAM ZBERU

Streda 14.00 h – 18.00 h

Potravinová pomoc (aktualizácia k 31.3.2022) 

konzervy s mäsom, ryby v konzerve, paštéty, instantné polievky, džemy, káva mletá, káva nescaffe, bezkofeínová káva, čaj, cukor kryštálový, med, soľ, kečup, horčica, croissanty balené, granko, trvanlivé mlieko, sirupy, minerálky, cukríky na cmúľanie mentolové,

Potraviny pre deti

detské príkrmy, umelé mlieka, detská výživa, detské kaše, džúsy, piškóty, sladkosti,  dojčenské balené vody

Materiálna pomoc (aktualizácia k 31.3.2022)

Hygienické potreby

zubné kefky, zubné pasty, dámske hygienické potreby (hygienické vložky), plienky (všetky veľkosti), vlhčené vreckovky, šampóny, sprchové mydlá,  detská kozmetika (šampón, telové krémy, pracie prostriedky, prostriedky na umývanie riadu, dezinfekcia (malé balenia), utierky dezinfekčné, papierové vreckovky, obrúsky, kuchynské utierky, respirátory, testy, rúška

Iné potreby

detské prenosné postieľky, spacie vaky, ohrievače, detské nosiče, kočík detský hlboký aj športový, detský podsedák na WC, deky flisové, detské stoličky na kŕmenie, nočníky, prenosky pre malé zvieratká (pes, mačka....), krmivo pre zvieratká – granule, manikúry (nožničky, pilník),

baterky, čelovky, termosky, rýchlo varné kanvice, mikrovlnky, vysávače, stojany na sušenie bielizne, chladnička s mrazničkou s väčším objemom, televízor, DVD prehrávač, CD prehrávač

farbičky, viac farieb fixky, výkresy, omaľovánky pre deti, spoločenské hry, karty, pexeso, detské drevené kocky s obrázkami, športové vybavenie, lopty, detské puzzle. 

Kontaktujte Handlovskú linku pre pomoc Ukrajine: 

pomocukrajine@handlova.sk, alebo telefónne číslo: +421 905 468 037 (dostupné v pracovnom čase mestského úradu) 

hlas_ukrajina_web_harmonogram

28.2.2022 ZASADNUTIE KRÍZOVÉHO ŠTÁBU

KRIZOVY_STAB_MESTA_HANDLOVA_28022022_(2)_1

Pimátorka mesta Handlová, Silvia Grúberová, zvolala krízový štáb k pomoci Ukrajine na pondelok 28. 2. 2022.

Na základe rozhodnutia primátorky mesta bude v krátkom čase zriadený transparentný účet „Handlová pomáha Ukrajine“. Účet mesta a informácie ako bude fungovať pomoc utečencom v Handlovej, mesto Handlová zverejní čoskoro na tomto mieste.

Aby bola pomoc mesta koordinovaná, mesto Handlová zriadilo

Kontaktný formulár, chcem pomôcť obyvateľom Ukrajiny v Handlovej,

kde od dnešného dňa 28. 2. 2022 zbiera informácie o možnej pomoci obyvateľov, ako sú kontaktné údaje, ako by obyvatelia mohli pomôcť alebo či sa chcú stať dobrovoľníkmi v prípade potreby.

Na tomto mieste nájdete tiež aktuálne informácie o potrebných zbierkach. Mesto bude sledovať, ktoré komodity, resp. aká pomoc bude potrebná. Aktuálne je dôležité, aby obyvatelia, ktorí majú záujem akokoľvek pomôcť vojnou zasiahnutým obyvateľom Ukrajiny, vypísali vyššie uvedený formulár, ktorý nájdete aj po kliknutí na tento odkaz.

Mesto Handlová bude koordinovať pomoc s dotknutými subjektmi zriadenými na pomoc Ukrajine na Slovensku a bude o tom informovať.

Od dnes je zriadený v meste Handlová email pomocukrajine@handlova.sk, kde môžu obyvatelia zasielať svoje otázky týkajúce sa pomoci obyvateľom Ukrajiny v meste Handlová. Od zajtra je počas stránkových hodín Mestského úradu v Handlovej dostupná „Handlovská linka pre pomoc Ukrajine“, tel: +421 905 468 037.

Ďakujeme, že pomáhate!  

Handlová, 28. 2. 2022

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
NESTANTE SA OBETOU OBCHODNIKOV S LUDMI_НЕ СТАНЬТЕ ЖЕРТВОЙ Veľkosť: 1.6 MB Formát: pdf Dátum: 14.3.2022
DOCASNE UTOCISKO_ТИМЧАСОВИЙ_UA EN SK Veľkosť: 258.2 kB Formát: pdf Dátum: 14.3.2022
Не стань жертвою торгівлі людьми Veľkosť: 2.11 MB Formát: pdf Dátum: 15.3.2022
prispevok-ubytovanie-FAQ aktualizacia 4_4_22 Veľkosť: 416.6 kB Formát: pdf Dátum: 5.4.2022
PRILOHA 1 PRIKAZ PRIMATORKY HANDLOVA 1_2022 UA 28022022 Veľkosť: 91.3 kB Formát: pdf Dátum: 25.4.2022
PRIKAZ PRIMATORKY MESTA HANDLOVA 2_2022 UA 24032022 Veľkosť: 183.1 kB Formát: pdf Dátum: 25.4.2022
PRIKAZ PRIMATORKY MESTA HANDLOVA 1_2022 UA 24032022 Veľkosť: 515.3 kB Formát: pdf Dátum: 25.4.2022