Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Škôlkari sa začali oboznamovať s lesom

Dátum: 11.10.2021
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1403
Škôlkari sa začali oboznamovať s lesom

Handlovské lesy n.o. v spolupráci s LESY SR a handlovskými materskými školami začali s výukou lesnej pedagogiky. 

Cieľom lesnej pedagogiky je podporiť záujem detí predškolského veku o les, prírodu a životné prostredie, súčasne rozvíjať prírodovednú gramotnosť a vytvoriť pozitívny vzťah k prírode a k lesu.  

Lesná pedagogička Ing. Petra Jankejová z LESY SR sa snaží hravou formou priblížiť les a jeho dôležitosť pre človeka. Výuky sa v stredu 29. septembra 2021 zúčastnilo 35 detí z dvoch predškolských tried z elokovaného pracoviska materskej školy Morovnianska cesta. Deti sa dozvedeli základné informácie o lese, zvieratách a stromoch, zapájali sa prostredníctvom hier a svojimi otázkami. Naučili sa Škôlkari sa začali oboznamovať s lesom ako sa v lese správať a ako ho chrániť. Pani lesníčka im darovala sadeničku stromčeka, ktorú si deti spolu s pani učiteľkami zasadia v areáli škôlky.

Lesná pedagogika je určená všetkým vekovým cieľovým skupinám, najmä deťom a mládeži. Využíva rôzne metódy a formy zážitkového a zmyslového učenia alebo učenia hrou, čo je najmodernejší trend vo vzdelávaní. „Deti by sme chceli oboznámiť s tým, aké zvieratá žijú v handlovských lesoch a na našich lúkach, aké rastliny tu rastú a aké máme v okolí kopce, potoky, háje a podobne,“ povedal Jozef Maďar, riaditeľ Handlovské lesy, n.o. Aktivity lesnej pedagogiky budú prebiehať v blízkej dobe aj v ďalších handlovských škôlkach a základných školách. Najbližšie sa na návštevu lesnej pedagogičky môžu tešiť predškoláci z elokovaného pracoviska Dimitrovova.

lesná_pedagogika1

lesná_pedagogika3

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.