Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Pozývame vás na novú kulinársku akciu na handlovskom námestí

SÚBOR
Dátum: 25.03.2024
Autor: Mgr Eva Poláková
Počet videní: 1568
6 min. čítania
Pozývame vás na novú kulinársku akciu na handlovskom námestí

Handlovská varenica bude!

Mesto pripravuje nové benefičné podujatie a kuchári sa ešte môžu hlásiť do konca marca.

Zbiehajú sa vám slinky na polievky a guláše uvarené na rôzne spôsoby? Alebo chcete ochutnať párance, či jablkový koláč a prispieť na dobrú vec? Organizátori sa tešia na stretnutie v sobotu 4. mája od 8.00 h do 13. 00 h na handlovskom námestí na podujatí Handlovská varenica 2024. Podujatie bude doplnené o hudobný program a prostredie spríjemní máj na námestí.

Mesto Handlová vyhlásilo začiatkom marca výzvu na zapojenie sa kuchárskych tímov do nového podujatia a desať kuchárskych tímov prejavilo záujem o varenie benefičných pochúťok do stanoveného termínu. Zároveň mesto predlžuje termín na nahlásenie sa ďalších tímov do 30. marca 2024. Maximálny počet kuchárskych tímov je dvadsať.

Primátorka mesta, Silvia Grúberová, pripomína:

Keďže som osobne, aj kolegovia na mestskom úrade, zaznamenala mnoho pozitívnych reakcií na nápad uskutočniť ďalší „gastro zážitok" na námestí v Handlovej v štýle predvianočnej benefičnej Handlovskej kapustnice, veľmi ma teší, že výzva mesta našla ohlas u kuchárskych tímov. Podľa doteraz nahlásených tímov sa môžeme tešiť na chutné špeciality a verím, že každý, kto zavíta na handlovské námestie si užije pekné, májové, benefičné podujatie“ doplnila primátorka s poďakovaním všetkým kuchárskym tímom a organizátorom.

 

Na základe rozhodnutia primátorky mesta Handlová poputuje výťažok z benefičného podujatia na podporu Základnej umeleckej školy v Handlovej (ZUŠ) na nákup hudobných nástrojov:

Vopred ďakujem za podporu umeleckej školy, ktorej pedagógovia sa naozaj snažia si údržbu a nákup hudobných nástrojov zabezpečiť sami. Vzdelanie v oblasti umenia významne vplýva na naše životy, zaslúži si našu pozornosť a verím že aj takáto podpora zvýši kvalitu vzdelávania a zatraktívni prácu tiež učiteľom,“ dodala primátorka mesta.

ZUŠ ponúka kvalitné umelecké vzdelanie deťom a dospelým pre celú handlovskú dolinu a v tomto roku si pripomína 70. výročie svojho založenia. Zakúpením porcie návštevníci majú možnosť prispieť na umelecké vzdelanie svojich detí a podporiť tiež vzdelanie dospelých, ktoré ZUŠ ponúka v odboroch hudobný, výtvarný, literárno dramatický, tanečný a audio-vizuálny.

Odporúčaný finančný príspevok za pochúťky je 4,50 € za hlavné jedlo alebo bohatú polievku za 2 €

za 1 kus koláča resp. iného pečiva.

Organizačné pokyny pre kuchárske tímy – Handlovská varenica 2024:

  • Svoj záujem zúčastniť sa, názov tímu ako aj názov špeciality, ktorú pripravíte podľa ľubovôle nahláste na email riaditeľa Domu kultúry mesta Handlová: cukan77@gmail.com do 31. marca 2024. Predmet správy: Handlovská varenica 2024, v tele mailu uveďte názov družstva a dobroty, ktorú budete pripravovať (napríklad: Janko Hraško tím, hrachová polievka), meno a tel. kontakt na hlavného kuchára.
  • Podmienkou účasti na podujatí je platný zdravotný preukaz pre kuchára.
  • Nachystajte si ingrediencie, kotol a drevo na kúrenie (brikety) alebo napríklad, turistický plynový sporák resp. napíšte, na čom budete variť. Váš finančný vklad do ingrediencií a kuriva je prejav vašej dobrej vôle rozdať ľuďom chuť a čaro benefičného podujatia.
  • Stretnutie družstiev je plánované v sobotu 4. mája 2024 o 8.00 h na Námestí baníkov.
  • Jedlá je odporúčané vydávať v jednotný čas o 11.00 h.
  • Jedlá sa budú vydávať do misiek, ktoré zabezpečí mesto a v prípade, že si obyvatelia donesú vlastné nádoby výlučne do umelohmotných a kovových obedárov. Jedlá sa nevydávajú z bezpečnostných dôvodov do sklenených nádob.
  • Predávať si bude každé družstvo samostatne.
  • Výťažok bude odovzdaný organizátorom: mestu Handlová a Domu kultúry mesta Handlová.
  • Mesto Handlová na požiadanie poskytne napojenie na el. energiu a prístup k vode.

Podujatie je organizované mestom Handlová a Domom kultúry mesta Handlová v spolupráci s MAS Žiar a Kontaktným centrom Handlová.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Varenica_2024 Veľkosť: 1.34 MB Formát: pdf Dátum: 25.3.2024