Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Handlovský projekt "Efektívne, kvalitne a rýchlo"

Dátum: 13.03.2024
Autor: Vanda Matiašková
Počet videní: 441
5 min. čítania
Handlovský projekt

SlovGrade získala takmer 25 tisíc eur prostredníctvom MAS Žiar

Postupne vám predstavujeme zrealizované handlovské projekty Miestnej akčnej skupiny (MAS) Žiar. Na 7 projektoch poskytla spolu 175 tisíc eur. Všetky projekty vychádzali z lokálnych potrieb. Tým, že MAS Žiar je ako riadiaci orgán v regióne blízko, vie byť nápomocná pri väčších i menších projektoch.

„Efektívne, kvalitne a rýchlo“ je projektom handlovskej stavebnej spoločnosti SlovGrade s.r.o. Jej hlavným zámerom bolo prevziať stavebnú činnosť zo živnosti na spoločnosť s ručením obmedzeným. Firma využila dlhoročné skúsenosti konateľa v oblasti stavebníctva z predchádzajúceho pôsobenia ako SZČO. Z finančných prostriedkov získaných vďaka projektu, vo výške 24 567,62 eur,  spoločnosť nakúpila stavebnú mechanizáciu, aby zefektívnila pracovný postup. Kúpila sa moderná technika - Wacker Neuson ET18 s príslušenstvom: 30cm výkopová lyžica, 50cm výkopová lyžica, 105cm hydraulická svahovacia lyžica, 120cm hrable na úpravu pozemku, nosič bremien a stroj na prevoz zeminy, štrkov a iných materiálov Wacker Neuson DT08, ktorý má kapacitu 800 kg na jedno naloženie, osadený je na pásoch a vie sa dostať aj na obmedzené miesta od 90cm šírky priechodu. Víziou firmy je investovať do inovatívnych stavebných mechanizmov, ktoré sú šetrné voči životnému prostrediu.  V oblasti stavebníctva sa firma venuje výstavbe domov na kľúč, rekonštrukciám objektov, zemným prácam a budovaniu infraštruktúry.

Ako sa vyjadril konateľ spoločnosti SlovGrade, Marek Lagiň: „ Hlavným našim cieľom je zefektívniť požiadavky klienta spôsobom: nájsť všetko pod jednou strechou, ak ide o plánovanie a samostatnú realizáciu stavebného projektu. Ku každému klientovi pristupujeme individuálne a snažíme sa pochopiť jeho predstavy a vízie. Počas viac ako 16 ročnej praxe v odbore, sme mali možnosť odskúšať väčšinu na trhu dostupných materiálov a tak vieme pre konkrétny projekt navrhnúť najvhodnejšie technické riešenie.“

Projekt sa realizoval  prostredníctvom MAS cez Stratégiu rozvoja územia OZ Žiar prostredníctvom integrovaného regionálneho operačného programu (IROP), investičná priorita – záväzné investície v rámci stratégií miestneho rozvoja vedeného komunitou, aktivita- Podpora podnikania a inovácií.

Marek Lagiň priebeh celého projektu komentoval slovami: „S radosťou vyzdvihnem prácu  Miestnej akčnej skupiny MAS Žiar a konkrétne pani Eriky Jonasovej a pani Jarmily Podobovej. Ich neoceniteľná podpora a prínos boli kľúčové pre úspech nášho projektu. Ukázali mimoriadnu odbornosť a angažovanosť, ktorá výrazne prispela k efektivite a rýchlosti realizácie nášho projektu. Ich schopnosť koordinovať komplexné úlohy a podporovať inovatívne riešenia boli neoceniteľným prínosom, ktorý umožnil premeniť naše ambície na reálny výsledok. Je dôležité, aby sa verejne uznanie a pochvala dostala tým, ktorí pracujú za oponou na projektoch, ktoré majú pozitívny dopad na naše spoločenstvo. MAS Žiar a jej členovia si zaslúžia uznanie za ich neúnavnú prácu a ochotu pomôcť. Bez nich nepredpokladám, že by sme zvládli úspešne realizovať  projekt, nakoľko to bola naša prvá skúsenosť  s dotáciami ako takými. Ide totiž o veľkú časovú a administratívnu náročnosť pri splnení podmienok uchádzača o príspevok. Dotiahnuť projekt do úspešného konca bez skúseností a bez pomoci  by len ťažko bolo zvládnuteľné. Spoločnosť  SlovGrade s.r.o. je mimoriadne vďačná za odborné vedenie, obetavosť a odhodlanie, ktoré boli nevyhnutné pre dosiahnutie úspešného výsledku nášho projektu. Veríme, že ochota pomáhať miestnym spoločnostiam a živnostníkom poslúži ako inšpirácia pre ostatných ako motivácia pre ďalšie úspešné projekty v našej komunite a okolí.“

Pre viac informácií navštívte facebookovú stránku spoločnosti alebo klikajte slovgrade.sk