Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Mesto už po 19. krát organizuje Deň otvorených dverí

Dátum: 06.03.2024
Autor: Vanda Matiašková
Počet videní: 539
5 min. čítania
Mesto už po 19. krát organizuje Deň otvorených dverí

Konať sa bude v piatok 8. marca 2024 

Už po 19. krát samospráva mesta Handlová otvára svoje dvere. Aj v tomto roku pokračuje predstavením svojich organizácií a oddelení mestského úradu, ktoré si pripravili pre návštevníkov program. Deň otvorených dverí sa bude konať v piatok 8. marca v čase od 9.00 h do 14.00 h.  Je to deň kedy si samospráva pripomína 648. výročie prvej písomnej zmienky. Handlová bola založená 8. marca 1376.

Deň otvorených dverí je pre všetkých

  1. Pre materské školy, základné školy vrátane špeciálnej školy a Strednej odbornej školy je pripravená návšteva organizácii mesta alebo sprievodného programu.
  2.  Pre seniorov, korí sa zastavia počas dňa na úrade je pripravený zošit Tréning pamäti
  3. Verejnosť sa môže zapojiť do DOD cez kvíz. Ten bude dostupný v piatok 8. marca do polnoci a v pondelok automat vyžrebuje šiestich víťazov. Traja obdržia publikácie od mesta: Prievidza, Bojnice a okolie, Cyklistickú brožúru, bohato ilustrovanú publikáciu Magický Vtáčnik a príbehy handlovských baníkov Posledný zhasne. Traja vyžrebovaní vyhrajú tablet. Do zlosovania budú zapojení tí, ktorí zodpovedia všetky otázky správne.

Všetci návštevníci DOD obdržia malú pozornosť od mesta v podobe záložky do knihy s farebným motívom častí banského triediča od akademického architekta Rastislava Nemca.

 

Program handlovského dňa otvorených dverí 8.3.2024

9.00 h - 10.00 h  Slávnostné otvorenie DOD 2024

Veľká zasadacia miestnosť Mestského úradu Handlová za účasti primátorky mesta Silvie Grúberovej, poslancov mestského zastupiteľstva a žiakov. V kultúrnom programe sa predstaví Základná umelecká škola v Handlovej.

Kvíz: Učiaca sa Handlová 2024

Do súťaže s DOD Učiaca sa Handlová sa môžu zapojiť žiaci aj verejnosť. Stačí správne odpovedať na 5 otázok  krátkeho kvízu na handlova.sk a sociálnej sieti mesta FB - @MestoHandlova o meste a samospráve a vypísať svoj kontakt. Automat vyžrebuje šiestich výhercov, ktorých mená budú zverejnené na oficiálnom webovom sídle mesta v pondelok 11.3.2024. Kvíz bude možné vyplniť len počas Dňa otvorených dverí, 8. marca 2024 od 9.00h do polnoci. 

Spoločnosť HATER-HANDLOVÁ spol. s r.o.

Mestská spoločnosť predstaví na Námestí baníkov prezentáciu svojej činnosti.

Mestská knižnica Handlová.

Dvere Mestskej knižnice sú otvorené pre svojich čitateľov a návštevníkov denne počas pracovných dní. Určite do nich vstúpte počas DOD. Knižnica je otvorená do 17.00 h. Zamestnanci si pripravili polhodinový program na tému: Naša 100-ročná knižnica", krátky film o histórii a rekonštrukcii knižnice a prezentáciu špeciálnych nosičov informácií nachádzajúcich sa v knižnici, ktoré bežne v knižnici nevidieť (gramoplatne, MG pásky a podobne) 

V Dome kultúry zistia školáci čo je fermán, na čo sa používajú praktikáble, aký dlhý je multikábel a prečo je kabína premietača zelená. Okrem toho Dom kultúry pripravil krátke predstavenie Domu kultúry „Čo sa deje za zatvorenými dverami“.

Kontaktné centrum odprezentuje svoju činnosť.

Mestská polícia Handlová predstaví priestory a svoju prácu najmä v oblasti prevencie.

Regionálna televízia Prievidza s.r.o. sa do programu zapojí predstavením svojho štúdia v Podnikateľskom inkubátore. .

Sprievodný program je venovaný zdraviu v Podnikateľskom inkubátore. Nemocnica AGEL Handlová pripravila program pre deti materských škôl a prvého stupňa základných škôl, zameraný na hygienu rúk a ochranu zdravia pred infekciami. Na stanovisku v handlovskom podnikateľskom inkubátore budú od 9:00 do 12:00 hod. Stredná zdravotnícka škola naučí návštevníkov ako podať prvú pomoc a Slovenský červený kríž predstaví vybavenie sanitky.