Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Stanovisko mesta Handlová k situácii v Mestskom basketbalovom klube Baník Handlová

Dátum: 13.02.2024
Autor: Jana Paulínyová
Počet videní: 3121
3 min. čítania
Stanovisko mesta Handlová k situácii v Mestskom basketbalovom klube Baník Handlová

Mesto Handlová reaguje na situáciu z 8.2.2024

Mesto Handlová  reaguje na situáciu zo dňa 8. februára 2024, kedy boli zo športovej haly v Handlovej odvedení štyria hráči MBK Baník Handlová príslušníkmi štátnej polície. Dôvodom by malo byť porušenie zákona o pobyte cudzincov č. 404/2011 Z. z.  

 Vzhľadom na to, že mesto Handlová poskytuje dotáciu na činnosť tohto klubu, ktorá bola poslaneckým zborom mesta Handlová schválená na rok 2024 vo výške 40 tis. Eur, mesto Handlová vyjadruje sklamanie nad dianím v klube. Mesto poskytuje dotáciu na činnosť klubu po častiach v štvrťročných intervaloch a každá ďalšia čiastka je poskytovaná na základe riadneho vyúčtovania, ktoré je mestu zaslané.

Primátorka mesta Silvia Grúberová požiadala vedenie MBK Baník Handlová o urýchlené konanie a vyvodenie dôsledkov a zároveň k ukľudneniu situácie. Na svojom profile na sociálnej sieti v piatok uviedla: "Ak si skutočný partner v silných časoch, musíš byť skutočný partner aj v tých ťažkých časoch, je dôležité sa pochopiť, preklenúť zlé obdobie a podporiť sa navzájom. Prekonajme hnev, vypočujme si fakty." Podľa jej slov: „Klub k dnešnému dňu nezverejnil objektívne skutočnosti a konkrétne personálne dôsledky a podľa toho, čo mi bolo telefonicky povedané, neverím, že tak klub čoskoro učiní." Primátorka mesta komunikuje s vedením klubu a vopred klub informovala, že z pozície primátorky aktuálne budú pozastavené platby, pričom konečné rozhodnutie bude v rukách poslaneckého zboru mesta po vyriešení situácie zo strany MBK Baník Handlová.

Klub MBK Baník Handlová sa prostredníctvom marketingového manažéra Pavla Procnera vyjadril prostredníctvom interného mailu sponzorom s poľutovaním nad situáciou s cieľom doplniť chýbajúcich hráčov do súpisky a s predsavzatím, že prebiehajúcu sezónu chce klub dôstojne a úspešne dohrať. 

Ilustračné foto: Freepik