Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

V príjemnom prostredí knižnice nájdete literatúru na vzdelávanie i relax

SÚBOR
Dátum: 02.02.2024
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 576
3 min. čítania
V príjemnom prostredí knižnice nájdete literatúru na vzdelávanie i relax

Mestská knižnica je tu pre nás všetkých

Mestská knižnica v Handlovej má za sebou 100-ku úspešných rokov činnosti. Denne ju navštevuje množstvo čitateľov a návštevníkov všetkých vekových kategórií, a to nielen kvôli knihám, ale aj rôznym podujatiam, ktoré knižnica prináša pre všetky vekové kategórie.

Počas jubilejného roka navštívilo knižnicu takmer 23 000 návštevníkov, vypožičali si takmer 42 000 kníh. Zamestnankyne knižnice pripravili  167 kultúrno-výchovných podujatí a aktivít pre všetky vekové kategórie, ale hlavne pre deti a mládež. V roku 2023 Fond na podporu umenia opäť pomohol vo výraznej miere obnoviť  knižničný fond. Z dotácie, ktorú knižnica získala vďaka úspešnému projektu „Dobrá kniha je krásny zážitok“, pri príležitosti 100. výročia založenia, bolo zakúpených 322 knižných exemplárov. Do knižničného fondu pribudlo aj 122 kníh ako dar od  čitateľov. Výber je pestrý, poteší maličkých, dospelých, náročnejších aj oddychujúcich čitateľov.

Ak máte čas, zalistujte si v novom on-line katalógu na web stránke knižnice a príďte si vybrať. O podujatiach sa dozviete v knižnici, na novej web stránke www.kniznicahandlova.sk  a na facebookovom profile knižnice. Pre čitateľov bude knižnica naďalej pripravovať  rôzne akcie, podujatia a samozrejme nové knihy.
Otváracie hodiny ani poplatky knižnice sa pre rok 2024 nemenili.
Otváracie hodiny: pondelok – piatok, 8:00-17:00h
Zápisné: dospelí 3 €; dôchodcovia, študenti 2,50 €; deti do 15 r. zdarma

POZVÁNKA

Zaujímavé podujatie, ktoré môžete v knižnici  12.2.2024 od 15.30h navštíviť, je autorská beseda s Jarom Slávikom, porotcom súťaže Česko-Slovensko má Talent, spojená s prezentáciou jeho knihy Talent.

Po besede sa uskutoční autogramiáda. 

 

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
TALENT Jaro Slavik v kniznici 2024 Veľkosť: 115.5 kB Formát: pdf Dátum: 2.2.2024