Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Rudolf Podoba sa vzdal poslaneckého mandátu

Dátum: 28.01.2020
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1310
Rudolf Podoba sa vzdal poslaneckého mandátu

Rudolf Podoba pôsobil v samospráve mesta päť volebných období.

Rudolf Podoba (SMER-SD) sa k 22. januáru vzdal poslaneckého mandátu, ktorý získal vo voľbách do orgánov samosprávy mesta Handlová. Dôvod vzdania sa mandátu neuviedol. Rudolf Podoba pôsobil v samospráve mesta päť volebných období, počas ktorých bol poslancom, zástupcom primátora i primátorom. Do funkcie primátora mesta Handlová bol zvolený 19. mája 2007 v doplňujúcich voľbách po úmrtí primátora Petra Hromádku a pôsobil v nej tri volebné obdobia. Vo funkcii primátora mesta skončil, keď ho po voľbách 10. novembra 2018 nahradila novozvolená primátorka Silvia Grúberová.

V druhom volebnom obvode, v ktorom na poslanca kandidoval, získal vo voľbách 616 hlasov. Z jedenástich zasadnutí mestského zastupiteľstva v tomto volebnom období sa zúčastnil dvoch. Prvým náhradníkom na uvoľnené miesto poslanca je nezávislý kandidát Norbert Koncz, ktorý získal 509 hlasov, druhým náhradníkom je nezávislý kandidát Michal Galbavý, ktorý získal 503 hlasov, v poradí treťou náhradníčkou v druhom volebnom obvode je so ziskom 502 hlasov nezávislá kandidátka Marta Nguyen. Meno náhradníka, ktorý zasadne do poslaneckých lavíc, bude známe na najbližšom zasadnutí mestského zastupiteľstva, ktoré sa uskutoční 27. februára. Na ňom nový poslanec zloží poslanecký sľub.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.