Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Nahlasovať dlhodobo stojace vozidlá môžete aj na našom webe

Dátum: 04.05.2021
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1816
Nahlasovať dlhodobo stojace vozidlá môžete aj na našom webe

MsP v spolupráci s oddelením marketingu spustila verejnú databázu dlhodobo odstavených vozidiel.

Mestská polícia v Handlovej sa problematikou vrakov zaoberá už roky, teraz však pristúpila k zverejneniu svojej databázy. „Stávalo sa nám, že obyvatelia nám nahlasovali dlhodobo stojace vozidlá duplicitne, boli sme preto nútení previesť našu vnútornú evidenciu na web mesta, aby sa ľudia dokázali ľahko dostať k týmto informáciám a overiť si, či vozidlo, ktoré by chceli nahlásiť už v evidencii máme,“ povedala preventistka mestskej polície v Handlovej, Lucia Chudá. Ako dodala, v databáze sú zverejnené iba tie informácie, ktoré nepodliehajú ochrane osobných údajov.

Kde môžete "autovraky" nahlásiť?

Evidencia odstavených áut je zverejnená na webovom sídle mesta v sekcii Pre obyvateľov - Dlhodobo stojace vozidlá. Formulár je možné vypísať anonymne, pri zadaní kontaktných údajov však bude zadávateľ informovaný o každej zmene statusu konkrétneho vozidla. Do formulára sa dá vložiť fotografia odstaveného vozidla, jeho popis aj lokalita, v ktorej sa nachádza.

Spätná kontrola stavu nahláseného vozidla

V zozname si môžu ľudia skontrolovať, či auto, ktoré plánovali nahlásiť, už v evidencii nie je. „Momentálne je v evidencii 36 vozidiel, z ktorých 12 je v riešení a ostatné už sú odstránené. Odstránené vozidlá budú v evidencii preto, aby si ľudia mohli overiť, že sme ich riešili a vyriešili,“ povedala Chudá. Za uplynulý rok mestská polícia v Handlovej zaznamenala 51 dlhodobo stojacich vozidiel, pričom 33 sa im podarilo odstrániť. Pri riešení mestskí policajti úzko spolupracujú s Referátom podnikateľskej činnosti mestského úradu. Po 30 dňoch státia vozidla na jednom mieste pošle zamestnanec referátu majiteľovi auta oznámenie o vyrubení dane za zabratie verejného priestranstva. V roku 2020 sa tak stalo v 14 prípadoch.

Formulár je aktívny

Hneď v prvý deň spustenia webového formulára sme obdržali prvé nahlásenie nového dlhodobo stojaceho vozidla. Mestská polícia sa už vozidlom zaoberá. 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.