Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

V marci otvorí brány aj ZŠ Mierové námestie

Dátum: 25.02.2021
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1271
V marci otvorí brány aj ZŠ Mierové námestie

Podmienkou nástupu žiaka do školy je negatívny test rodiča.

V pondelok 1. marca obnoví vyučovanie v triedach pre žiakov 1. – 4. ročníkov aj ZŠ Mierové námestie. Školský klub detí bude pre žiakov k dispozícii od 6.00 h do 16.00 h, v prevádzke bude aj školská jedáleň. Rodičov bude škola informovať prostredníctvom stránky EduPage.

V pondelok 22. februára už obnovili vyučovanie na prvom stupni dve handlovské základné školy,  ZŠ Morovnianska a ZŠ Školská. Základná umelecká škola umožňuje prezenčné štúdium 1. stupňa individuálnych odborov okrem spevu a dychových nástrojov. Funguje už aj Materská škola na ulici SNP a všetky jej elokované pracoviská.

Negatívny test rodičov

Do škôl môžu nastúpiť žiaci, ktorých sa aspoň jeden zákonný zástupca preukáže negatívnym výsledkom antigénového testu na COVID-19, nie starším ako sedem dní, alebo platnou výnimkou, teda dokladom o prekonaní ochorenia za posledných 90 dní.

Kde sa dať otestovať?

Rodičia, ktorí potrebujú absolvovať testovanie na COVID-19 môžu využiť súkromné mobilné odberové miesto na ulici Partizánska 12, (bývalé zubné stredisko), ktoré je otvorené od pondelka až do nedele od 9.00 – 17.00 nepretržite. Súkromné mobilné odberové miesto v nemocnici AGEL Handlová ešte eviduje voľné termíny na piatok a sobotu 26. - 27. 2. 2021. Súkromná MOM na Prievidzskej ulici už do konca týždňa objednávky neprijíma.

Čo v prípade, ak rodič neabsolvuje test?

V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, škola bude evidovať neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu. Zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, či už formou zadávania úloh alebo formou dištančného vyučovania. Ak tak neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, riaditeľ školy je povinný nahlásiť úradom zanedbávanie povinnej školskej dochádzky.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.