Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Deväť poslancov sa vzdalo odmien. Kúpia za ne defibrilátor

GALÉRIA
Dátum: 31.03.2020
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 712
Deväť poslancov sa vzdalo odmien. Kúpia za ne defibrilátor

O prežití v prípade náhlej zástavy srdca rozhodujú prvé minúty. Handlovskí poslanci kúpia prístroj, ktorý šancu na prežitie výrazne zvyšuje.

Deväť poslancov mestského zastupiteľstva sa vzdalo svojich odmien za prvé tri mesiace roku 2020. Ako na marcovom mestskom zastupiteľstve vysvetlila poslankyňa Lina Gregor, poslanci uvažovali nad tým, akým spôsobom by mohli prispieť k bezpečnejšej Handlovej.

„Pôvodne sme chceli túto sumu určiť na nákup rúšok, dezinfekcie a podobne, ale keďže je medzi nami veľa občanov a firiem, ktorí sa snažia pomôcť a šijú rúška, zásoba rúšok by mala byť dostačujúca. V týchto časoch nás neohrozuje len koronavírus, ale aj bežné nepredvídateľné udalosti, ktoré veľakrát niekoho stoja život. Prenosný defibrilátor je možno práve to, čo môže prispieť k bezpečnejšej Handlovej a môže zachrániť život ešte pred príchodom rýchlej zdravotnej pomoci,“ povedala poslankyňa Gregor.

Defibrilátor je lekársky prístroj, používaný na liečbu závažných porúch srdcového rytmu krátkym elektrickým výbojom a pri resuscitácii podstatne zvyšuje šance človeka na prežitie. Defibrilátor by mala mať k dispozícii mestská polícia, ktorá bude na jeho použitie aj vyškolená.

Okrem Liny Gregor sa svojich odmien za prvý kvartál roku 2020 vzdali aj Danica Baranovičová, Lucia Jonásová, Iveta Jurkovičová, Marcela Šimonová, Alžbeta Orthová, Tomáš Arvay, Radoslav Iždinský a Ján Spevár. Ak nejaké peniaze po nákupe medicínskeho prístroja zvýšia, poslanci ich venovali mestu na dokúpenie ďalšieho materiálu, ktorý pomôže v boji proti koronavírusu.

Odmena za výkon funkcie poslanca je 228 eur štvrťročne. Členovia mestskej rady dostávajú príplatok 64 eur štvrťročne, predsedovia komisií mestského zastupiteľstva 57 eur štvrťročne a členovia komisií mestského zastupiteľstva 30 eur štvrťročne.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.