Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Handlovská kapustnica 2022 - účasť družstva nahlasujte do 5.12.2022

Dátum: 02.12.2022
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 2064
Handlovská kapustnica 2022 - účasť družstva nahlasujte do 5.12.2022

Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky.

Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.

Už 10. decembra 2022 príde v plnej paráde na Námestie baníkov do Handlovej!

Kapustnice budú chutné, bude sa triediť odpad, hrať hudba, tvoriť v dielničkách. Výťažok bude odovzdaný organizátorovi, Združeniu obcí Handlovskej doliny, a bude venovaný Jazdeckému klubu Almus z Lipníka, ktorý poskytuje hipoterapiu pre deti a služby pre celú handlovskú dolinu.

HANDLOVSKÁ KAPUSTNICA

18. ročník benefičného podujatia Handlovská kapustnica 2022 sa bude konať v sobotu 10. decembra 2022 na Námestí baníkov v Handlovej od 7.00 h do 13.00 h. Handlovská kapustnica je zároveň spomienkou na bývalého starostu obce Lipník Ľudovíta Vojtka a bývalého starostu Veľkej Čause, Dušana Ďurdinu, dlhoročných spoluorganizátorov podujatia.

BEH HANDLOVSKÁ KAPUSTNICA

Tento rok sa nebude konať z technických príčin beh Handlovská kapustnica, tradične bude súčasťou podujatia predaj ručne vyrobených výrobkov. Kto má vôľu variť benefičnú kapustnicu, tomu organizátori ďakujú! Družstvám variacim kapustnicu zabezpečí Dom kultúry mesta Handlová a Mestský úrad Handlová propagáciu Handlovskej kapustnice 2022 a družstva, stôl na varenie, označenie stanovišťa. Združenie obcí handlovskej doliny zabezpečí chlieb, misky s ekologicky rozložiteľného plastu, lyžice a servítky.

Čo si zabezpečujú kuchári benefičnej kapustnice - ľudia dobrej vôle – a autori ručných prác sami:

  • kotol
  • suroviny na kapustnicu,
  • krabicu, resp. kufrík na hotovosť,
  • palivo na kúrenie.

POZOR: Hlavný kuchár musí mať platný zdravotný preukaz.

Organizačné pokyny pre družstvá variace kapustnicu:
Nahláste účasť družstva! Predmet správy: Handlovská kapustnica 2022 do 5. decembra 2022, výlučne na email: cukan77@gmail.com, a v tele mailu uveďte - názov družstva alebo kapustnice (napríklad Láskavá kapustnica od Jožka a podobne), meno a tel. kontakt na hlavného kuchára

  • Nachystajte si ingrediencie, kotol a drevo na kúrenie (brikety). Váš finančný vklad do ingrediencií a kuriva je prejav vašej dobrej vôle rozdať ľuďom chuť a čaro prichádzajúcich Vianoc a prispieť na dobrú vec.
  • Stretnutie družstiev je v sobotu 10.12. 2022 o 7.00 h na Námestí baníkov.
  • Kapustnice je odporúčané vydávať v jednotný čas o 11.00 h.
  • Kapustnica sa vydáva do misiek a v prípade, že si obyvatelia donesú vlastné nádoby výlučne do umelohmotných a kovových obedárov. Kapustnice sa nevydávajú z bezpečnostných dôvodov do sklenených nádob.
  • Predáva si každé družstvo samostatne, pričom odporúčaná cena jednej porcie kapustnice sú 3 €.

VÝŤAŽOK Z KAPUSTNICE

Výťažok bude odovzdaný organizátorovi, Združeniu obcí handlovskej doliny a bude venovaný Jazdeckému klubu Almus z Lipníka, ktorý poskytuje hypoterapiu pre deti a služby pre celú handlovskú dolinu.

Budeme triediť odpad. Čo to pre všetkých znamená? Pár krokov k triediacemu miestu
Súčasťou námestia počas konania Handlovskej kapustnice je vždy mnoho kontajnerov a mnoho odpadkov na zemi. Preto vďaka dobrovoľníkom bude jedno označené miesto, kam stačí použitú misku a odpady doniesť a dobrovoľníci odpad vytriedia.

Hudobný program
Reprodukovaná hudba bude hrať od 7.00 h, o 10.00 h príde hudobná skupina RIOS, o 11.00 h sa budeme tešiť
z prítomnosti Hájička.

Podujatie organizujú Mesto Handlová, Združenie obcí Handlovskej doliny, Dom kultúry Handlová a nultý ročník vznikol vďaka trom handlovským podnikateľom. O tom, kam poputuje výťažok z predaja kapustnice rozhoduje vždy Združenie obcí handlovskej doliny. V minulosti to boli prostriedky rozdeľované pre sociálne slabšie rodiny, materské školy v doline, základnú umeleckú školu a napríklad v roku 2019 bola časť prostriedkov poukázaná na pomoc deťom z bytovky postihnutej požiarom v Prešove.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.