Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Začalo sa s úpravou ulice Jánošíková

Dátum: 12.08.2022
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 792
Začalo sa s úpravou ulice Jánošíková

V pondelok 15. augusta 2022 sa bude cesta finalizovať.

Petícia

Rekonštrukcii Jánošíkovej ulice predchádzala petícia. Cesta sa nachádza v okrajovej časti mesta a okrem jej obyvateľov ju využívajú aj záhradkári z blízkej záhradkárskej osady. Rekonštrukcii jednej z ciest v Novej Lehote predchádzal zámer mesta, vybudovať v centre tejto mestskej časti autobusovú zástavku s príslušenstvom malého námestíčka. Lehoťania dali prednosť rekonštrukcii cesty. Verejné obstarávanie na komunikácie spustilo mesto Handlová ešte v máji tohto roka s tým, že stanovilo predpokladanú cenu zákazky. Čo sa týka Jánošíkovej ulice, tam bola predpokladaná hodnota zákazky 88 000 eur a v Novej Lehote 35 000 eur, povedala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Verejné obstarávanie

Víťazom verejného obstarávanie je firma STRABAG. Cena po vysúťažení na ulicu Jánošíkovú je viac ako 49 000 eur a v Novej Lehote viac ako 32 000 eur, dodala Paulínyová. Prednedávnom odznela v médiách informácia, že jeden z vlastníkov firmy STRABAG je na zozname v súvislosti so sankciami Európskej únie voči Rusku. Zástupca primátorky Radoslav Iždinský potvrdil, že mesto preverovalo túto informáciu na online porade Rade únie miest. Prezident únie miest Richard Rybníček povedal, že dané informácie sa nezakladajú na pravde, nakoľko daná osoba nie je akcionárom STRABAGu zo sankčných zoznamov.

Mesto teda mohlo pokračovať v procesoch a podpísať zmluvu s víťazom súťaže. Realizačná doba od podpisu sú dva mesiace. Na ulici Jánošíkovej sa bude opravovať niekoľko najhorších úsekov s plochou celkom 561 m2. V

Finálna úprava cesty

Spoločnosť STRABAG tento týždeň začala s frézovaním povrchu komunikácie na ulici Jánošíková. V pondelok 15. augusta 2022 sa táto komunikácia začne asfaltovať. 

Obyvatelia ulice Jánošíková môžu dočasne parkovať svoje vozidlá na priľahlých komunikáciách o čom boli informovaní formou letáku do poštových schránok. 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.