Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Mestská polícia kontroluje držiteľov psov

Dátum: 24.05.2022
Počet videní: 1339
Mestská polícia kontroluje držiteľov psov

Sankcie za nesplnenie povinností mestská polícia ukladá až po kontrole, či došlo zo strany držiteľa k náprave.

Príslušníci Mestskej polície Handlová začali s preventívnou kontrolou zameranou na dodržiavanie povinností držiteľov psov. Kontrolujú hlavne, či majiteľ prihlásil psa do evidencie mesta a či je pes čipovaný, čo je od roka 2018 zákonná povinnosť. Príslušníci mestskej polície s kontrolami začali u nájomníkov bytov vo vlastníctve mesta.

V minulom roku policajti kontrolovali majiteľov psov na Hornom Konci a v mestských častiach Morovno a Nová Lehota. Momentálne prebiehajú preventívne kontroly na uliciach Mostná, Údernícka, Ligetská, SNP, Partizánska a 29.augusta. Keďže kontroly sa ukázali ako opodstatnené, mestská polícia v nich bude pokračovať aj naďalej.

V prípade, že ste si doteraz nesplnili niektorú z povinností, odporúčame tak v krátkom čase urobiť:
1. Zabezpečte čipovanie psa u veterinára.
2. S očkovacím preukazom prihláste psa do evidencie mesta Handlová.

Počas kontrol sa príslušníci mestskej polície zamerajú aj na dodržiavanie povinností držiteľa psa pri venčení a to povinnosti bezprostredného odstránenia výkalu po psovi, ktorým znečistil verejné priestranstvo.
Sankcie za nesplnenie povinností mestská polícia ukladá až po vykonaní opätovnej kontroly, či došlo k náprave zo strany držiteľa:
• neprihlásenie psa do evidencie mesta: na mieste v blokovom konaní do výšky 33 eur a v správnom konaní do výšky 165 eur
• neodstránenie výkalu po psovi a nepreloženie známky totožnosti psa: na mieste v blokovom konaní do výšky 33 eur a v správnom konaní do výšky 65 eur
• nezabezpečenie trvalého označenia transpondérom ukladá Regionálna veterinárna a potravinová správa v Prievidzi vo fixnej sume 50 eur.

msp

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.