Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Na 28. ročníku rybárskych pretekov sa dnes ulovilo 234 kaprov

GALÉRIA
Dátum: 14.05.2022
Autor: Vanda Matiašková
Počet videní: 2105
Na 28. ročníku rybárskych pretekov sa dnes ulovilo 234 kaprov

Zajtra pokračujú preteky funkcionárov a detí.

V sobotu, 14. mája,  sa konal 28. ročník rybárskych pretekov „O putovný pohár primátorky mesta“, ktoré organizovala miestna organizácia Slovenského rybárskeho zväzu. Na handlovský rybník prichádzali od skorého rána rybári z rôznych kútov Slovenska. Prezentácia a losovanie lovných miest sa začala o 5.30 h ráno. „Do pol siedmej sme mali obsadených takmer 80% miest“ povedal tajomník organizačného tímu Erik Hegli.

Rybári si na svojich stanoviskách rozmiestnili všetky potrebné veci: stoličky, udice, podberáky, pripravené návnady, meracie podložky a všetky náležitosti, ktoré k lovu potrebujú. Od rána bolo jasno a príjemne teplo. Neskôr sa trochu rozfúkal vietor, ale ani to rybárom neprekážalo. Na preteky dozerala aj rybárska stráž, pomáhali dobrovoľníci a členovia miestnej organizácie.

Na lov kaprov bol vyhradený čistý čas 5 hodín. Ukončenie pretekov signalizovali dva varovné výstrely.

Pomerne slušná účasť, príjemné počasie a pekné úlovky

28. ročníka pretekov „O putovný pohár primátorky mesta“ sa zúčastnilo 80 pretekárov. Počas piatich hodín bolo na handlovskom rybníku vylovených spolu 234 kaprov.

Ako povedal predseda MO SRZ Pavel Podlužanský: „účasť sa dá rozdeliť pol na pol, prišli rybári nielen z okolitých obcí, ktorí sú našimi členmi, ale tiež rybári z Prievidze, Žiaru nad Hronom aj zo Žarnovice."

Zajtra na handlovskom rybníku pokračujú preteky funkcionárov a preteky detí. V Handlovej miestna organizácia eviduje 65 detských rybárov, a podľa odhadu predsedu organizácie sa zajtrajších pretekov zúčastni asi 40 – 50 detí v doprovode svojich rodičov.

Ceny víťazom odovzdali organizátori a primátorka mesta Silvia Grúberová, ktorá na začiatku pri pred odovzdávaním pozdravila všetkých prítomných a víťazovi 1. miesta odovzdala putovný pohár.

Výsledky

1. miesto – Ondrej Danko (Žarnovica) – ulovených 16ks kaprov – spolu 824 bodov

2. miesto – Ján Janoviček (Handlová) – ulovených 13ks kaprov – spolu 679 bodov

3. miesto – Jaroslav Šemoda (Prievidza) – ulovených 13ks kaprov – spolu 644 bodov

Cenu za najväčší úlovok získal víťaz 1. miesta Ondrej Danko, ktorý ulovil kapra s mierou 68cm!

Účasť detí ovplyvnila choroba

Nedeľné preteky detí a funkcionárov sa konali v rovnakom peknom počasí. Pretekov sa zúčastnilo 25 funkcionárov a členov miestnej organizácie, avšak počet detí výrazne poznačila choroba, pre ktorú mnohé zrušili účasť. Ostatné deti neodradil ani skorý ranný štart o 7.00 h ráno. Svoje udice vytiahlo 14 detí, pre ktoré bola vyhradená ľavá strana rybníka. 

Výsledky detí

1. miesto - Kristián Kúdela - 201 bodov

2. miesto - Martinko Klein - 199 bodov

3. miesto - Andrej Paukov - 103 bodov

Najväčší úlovok sa podaril mladíkovi Martinkovi Peťkovi, ktorý vytiahol kapra s dĺžkoy 75cm!

Výsledky funkcionári

1. miesto - Štefan Šuhaj - 644 bodov

2. miesto - Erik Hegli - 563 bodov

3. miesto - Marián Chrenovský - 503 bodov

Najväčší úlovok sa podaril Petrovi Dudášovi, ktorý vytiahol kapra o veľkosti 69 cm. 

MO SRZ Handlová ďakuje sponzorom pretekov: Mesto Handlová, Dalibor Stoličný – Rybársky svet (ZH), Happy pets, Ryby, rybky, rybičky, M. Koša – M. KOVO, Handlovský pivovar – Ján Spevár, darčeky pre deti sponzorsky podporilo aj Nestlé Slovensko, s.r.o.

 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.