Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Strecha kaplnky v Novej Lehote je opravená

Dátum: 04.05.2022
Počet videní: 770
Strecha kaplnky v Novej Lehote je opravená

Kaplnka bude obyvateľom Novej Lehoty slúžiť aj naďalej.

Po silnom vetre, ktorý nastal v Handlovej vo večerných hodinách v pondelok 16. augusta 2021, správca cintorína zaznamenal škody na streche budovy na cintoríne v Novej Lehote. Silný vietor z nej strhol strechu. Kaplnka je majetkom mesta Handlová.

„Mesto Handlová komunikuje so správcom cintorína aj s miestnou farou. Vieme, že táto kaplnka bola a stále je využívaná miestnymi obyvateľmi ako smútočná kaplnka počas pohrebov. Keďže správca cintorína, spoločnosť PARTE potvrdila, že cintorín v Novej Lehote má ešte kapacitu na hrobové miesta, táto kaplnka bude určite ešte nejaký čas aktívne využívaná,“ povedala hovorkyňa mesta, Jana Paulínyová. Obhliadka ukázala, že poškodený je celý krov budovy. Nemenila sa preto iba strecha, ale aj krov. Poškodenia boli aj vo vnútri kaplnky.

„Aktuálne má mesto na opravu vyčlenených 8 000 eur. Keďže budova je poistená, mesto nahlásilo poškodenie strechy ako poistnú udalosť a prizvalo poisťovaciu spoločnosť. Momentálne samospráva čaká na výsledky ob­hliadky poisťovňou a rozhodnutie o výške preplatenia investície na opravu strechy,“ uzavrela hovorkyňa.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.