Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

V Handlovej sa budú v januári 2022 konať dve nízkoprahové očkovania

Dátum: 16.12.2021
Autor: Jana Paulínyová
Počet videní: 4844
V Handlovej sa budú v januári 2022 konať dve nízkoprahové očkovania

Očkovací tím môže zaočkovať 7. a 20. januára 2022 spolu 700 ľudí

  • Nízkoprahové očkovanie v Handlovej, očkuje sa výlučne vakcínou Pfizer! 7. január 2022, nahlasovanie do 4. januára 2022,  Podnikateľský inkubátor Handlová, Námestie baníkov 5, Handlová,  8.00 h - 15.00 h, Kapacita 250 vakcín Pfizer, prioritne pre tých, ktorí majú nárok na 3. dávku vakcíny.
  • Nízkoprahové očkovanie v Handlovej, očkuje sa vakcínami Pfizer (všetky dávky) a jednodávkovou vakcínou Johnson&Johnson, 20. januára 2022, nahlasovanie do 13. januára 2022, Podnikateľský inkubátor Handlová, Námestie baníkov 5, Handlová, 8.00 h 17.00 h, kapacita 450 vakcín.PLAGAT_OCKOVANIE_HANDLOVA_7_a_20_JANUAR_2022

 Dôležité informácie:

  • Od pondelka 20. decembra 2021 je možné predbežné nahlásenie na očkovania proti COVID-19 v pracovné dni v čase od 9.00 h do 14.00 h výlučne na tel. čísle 0905 468 037. Nahláste: Meno a priezvisko, rok narodenia, adresu trvalého pobytu, typ vakcíny, poradie dávky, zdravotnú poisťovňu, tel. kontakt.
  • Po nahlásení budú záujemci kontaktovaní zo strany mesta s presnejšími informáciami o čase.
  • Na očkovaní bude prítomný lekár, s ktorým bude možné konzultovať výber vakcíny a otázky spojené s očkovaním. Očkovanie mladistvých bude možné iba v prípade, že sa podarí mestu Handlová zabezpečiť prítomnosť pediatra, o čom bude mesto informovať.
  • Očkovanie je nízkoprahové, určené pre ľudí so zníženou dostupnosťou očkovania, ktorí sa chcú očkovať, ale bráni im v tom vzdialenosť očkovacieho centra, zdravotné alebo sociálne znevýhodnenie, nemožnosť registrovať sa na vakcináciu online, alebo z iných dôvodov sa nevedia dostať na očkovanie.

Informácie k očkovacím dávkam:

  • Očkovanie 1. dávkou – stačí sa nahlásiť.
  • Očkovanie 2. dávkou vakcíny Pfizer je pre tých, ktorí boli očkovaní 1. dávkou pred viac ako 28. dňami. Je nutné aby si doniesli potvrdenie o očkovaní 1. dávkou
  • Očkovanie 3. dávkou je pre tých, ktorí obdržali sms správu od Národného centra zdravotníckych informácií alebo sú minimálne v lehote, ktorú určuje Ministerstvo zdravotníctva SR po očkovaní 2. dávkou (pozn: Aktuálne MZ SR komunikuje 3 mesiace, k 16.12.2021 nie je platná vyhláška). Vakcínou Pfizer môžu byť zaočkovaní tiež tí, korí sú zaočkovaní dvoma dávkami vakcíny Astra Zeneca. Nebude sa očkovať vakcínou Moderna (tí, ktorí majú 2. dávky tejto vakcíny, môžu byť zaočkovaní iba touto vakcínou)
  • Očkovanie jednodávkovou vakcínou Johnson&Johnson – stačí sa nahlásiť.

Očkovanie sa bude konať na základe spolupráce mesta Handlová, najmä sociálneho odd. MsÚ s Intervenčným tímom Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky (IT MZSR) a so Záchrannou zdravotnou službou SR (ZZS SR), lekármi - dobrovoľníkmi, DHZ Handlová – Morovno, dobrovoľníkmi z mestských organizácií a ďalšími.

 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.