Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Mládežníci môžu získať dotáciu na svoje aktivity

Dátum: 12.07.2021
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 935
Mládežníci môžu získať dotáciu na svoje aktivity

Grantový program "Hoď to tam !" vyčlenil na tento rok 1000€

Mestské zastupiteľstvo schválilo na svojom zasadnutí v júni grantový program Hoď to tam!, ktorý je nástrojom participácie a aktivizácie mládeže.

HOĎ TO TAM! - KLIKAJTE SEM PRE VIAC INFO

Cieľom programu pre najbližšie roky je vytvoriť podmienky na podporu a realizáciu aktivít mladých ľudí, podporu socializácie mládeže a opätovný návrat k spoločenskému životu. Program bol podľa školskej metodičky ostatné roky utlmený. Mladí ľudia tak môžu získať podporu pre svoje aktivity a zvýšiť tak kvalitu svojho života.

Podporu môžu získať v oblastiach voľný čas, kultúra, šport, kvalita života a ekológia. Program je určený pre občianske združenia, neziskové organizácie, nadácie a spolky, ktoré pôsobia na území mesta Handlová.

Prihlásiť sa môžu aj plnoleté fyzické osoby s trvalým pobytom na území mesta Handlová, zastupujúce záujmy konkrétnej skupiny detí a mládeže. Projekty by mali byť zamerané na plnohodnotné využitie voľného času, detí a mládeže v meste, mali by byť realizované na území mesta pomocou dobrovoľníckej práce a mali by odrážať záujmy mladých ľudí.

Dotáciu môžu mládežníci získať na nájom priestorov, techniky a materiálu na realizáciu projektu, nákup materiálu, stravy aj na odmeny pre účinkujúcich umelcov, cvičiteľov, trénerov a rozhodcov alebo na úhradu nákladov na cestovné. Dotáciu je možné poskytnúť aj na vodné, stočné, elektrickú energiu, plyn, odvoz a likvidáciu odpadu, bezpečnostnú službu, kancelárske potreby, náklady na opravy a podobne.

V rokoch 2021 - 2023 bude program tematicky zameraný na podporu aktivít a projektov v oblasti opätovnej socializácie detí zasiahnutých pandémiou Covid-19. Pre rok 2021 je na program vyčlenených 1 000 eur. Konzultácie k predkladaným projektom zabezpečuje Centrum voľného času, ktoré sídli na Námestí baníkov 7 alebo školská metodička na školskom úrade Spoločného obecného úradu Handlová. Žiadosti o poskytnutie finančnej podpory je možné podávať priebežne.

hod_to_tam_odklik

Na našej stránke v sekcii Školy v Handlovej alebo aj v rýchlych odkazoch nájdete odklik na garntový program, kde nájdete aj všetky potrebné informácie a dokumenty na stiahnutie potrebné k podaniu žiadosti a projektu. 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.