Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Handlovské školy boli úspešné v troch výzvach

Dátum: 07.07.2021
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 928
Handlovské školy boli úspešné v troch výzvach

Získali dotácie v celkovej výške 39 200 eur

Materská škola vybuduje novú triedu a žiaci ZŠ budú v lete dobiehať zameškané.

Základná škola Mierové námestie získala dotáciu vo výške 29 580 eur na vynovenie interiéru školy. Výzvu na získanie dotácie pre inovatívne prístupy priestorových riešení a výučby v základných a stredných školách vyhlásilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Kritériami bol počet žiakov školy, existujúce a požadované vybavenie školy, regionálne kritériá a kvalita vypracovaného projektu. Keďže modernizačný dlh pociťujú mnohé slovenské školy, záujem o dotáciu bol veľký. Z 1 845 žiadostí ministerstvo podporilo 144 žiadateľov v celkovej sume 3 500 000 eur.

Nová trieda predškolákov

Mesto bolo úspešné aj vo výzve Predškoláci, v rámci ktorej získalo dotáciu 7 220 eur. „S povinným predprimárnym vzdelávaním sa nám zvýšila potreba voľných miest v materskej škole. Zapojili sme sa do projektu Predškoláci, ktorý nám pomôže otvoriť novú triedu práve pre budúcich predškolákov,“ povedala školská metodička Andrea Bacúšan Nevolná. Nová trieda vznikne v Základnej škole Morovnianska cesta a bude mať kapacitu 20 detí. Materská škola môže z dotácie nakúpiť vybavenie pre novovzniknutú triedu.

Leto plné zážitkov

Letné školy sú súčasťou opatrení ministerstva školstva na zmiernenie dopadov dištančného vzdelávania na vzdelávacie výsledky žiakov. Zámerom Letnej školy je poskytnúť žiakom základných škôl možnosť na získanie alebo upevnenie vedomostí, zručností a spôsobilostí, ktoré si nedostatočne osvojili počas školského roka 2020/2021. Letná škola neprebieha vo forme klasického vyučovania, ale jej primárnym cieľom napriek tomu ostáva vzdelávanie a rozvoj kompetencií žiakov. „Letná škola bude prebiehať na ZŠ Školská a na ZŠ Mierové námestie. Každá zo škôl získala na tento účel 1 200 eur,“ povedala Bacúšan Nevolná. Ako dodala, mesto Handlová v spolupráci so všetkými základnými školami pripravilo pre zamestnaných rodičov Letný školský klub detí, ktorý bude trvať počas celého mesiaca júl. Deti sa teda podľa nej môžu tešiť na kopec zážitkov.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.