Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Na pracoviskách MsÚ chýbajú zamestnanci

Dátum: 09.02.2021
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1409
Na pracoviskách MsÚ chýbajú zamestnanci

MsÚ kontaktujte prednostne na tel. linke prvého kontaktu MsÚ 046 519 25 11 a na adrese info@handlova.sk,

Po víkendovom testovaní  (6. a 7. 2. 2021) ostalo viacero zamestnancov mesta pracujúcich na mestskom úrade v Handlovej (MsÚ) v domácej karanténe, či už dôvodu pozitívneho výsledku vykonaného AG testom na COVID-19 alebo z dôvodu, že rodinní príslušníci a im blízke osoby boli pozitívne testovaní. Z tohto dôvodu mestský úrad nevie zabezpečiť všetky služby, ktoré sa v rámci platných opatrení snažil poskytovať. 

Prednosta handlovského mestského  úradu, Tibor Kolorédy, žiada obyvateľov, aby nenavštevovali úrad nakoľko podľa jeho slov je činnosť úradu ochromená: „Bohužiaľ celé oddelenie daní je v karanténe resp. boli zamestnanci pozitívne testovaní a sú práceneschopní. U každého je priebeh ochorenia rozličný, preto nevieme predpokladať, ako dlho bude úrad pracovať v režime, kedy z dôvodu práceneschopnosti nemôžu oddelenia plniť svoju funkciu. K dnešnému dňu je z 58 zamestnancov prítomných 30, nevieme preto poskytovať pre neprítomnosť samostatnú agendu overovania listín, ani elektronické vybavovanie požiadaviek na oddelenia daní, kde nie je nikto. Matrika zatiaľ funguje, ale overovanie listín nie je jej agendou. Matrika vybavuje výlučne agendu týkajúcu úmrtí. V prípade, že obyvatelia potrebujú overenie podpisov a je to neodkladná agenda súvisiaca napríklad s ich príjmami, bohužiaľ, na nastávajúce obdobie im musíme odporučiť návštevu notára, ktorý je najbližšie v Prievidzi, Bojniciach alebo v Žiari nad Hronom“, uviedol prednosta a požiadal verejnosť, aby Mestský úrad v Handlovej kontaktovali prednostne na tel. linke prvého kontaktu MsÚ 046 519 25 11 a na adrese info@handlova.sk, ak telefón v kancelárii zodpovedný zamestnanec nezdvihne z dôvodu jeho neprítomnosti.

Mestský úrad bude o poskytovaných službách informovať na svojom webovom sídle www.handlova.sk, FB @MestoHandlova a v mestskom rozhlase. Žiada taktiež obyvateľov, aby nepodceňovali rýchlo sa šíriacu pandémiu, boli zodpovední a opatrní. Na MsÚ sú od marca minulého roka nastavené prísne hygienické opatrenia. V prípade, že mali zamestnanci podozrenie na ochorenie a tí, ktorí mohli vykonávať prácu z domu, do budovy MsÚ nechodili.

Ilustračné foto: MsÚ Handlová

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.