Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zber použitých vianočných stromčekov a kalendár zvozu triedeného odpadu na rok 2023 s novinkami

SÚBOR
Dátum: 27.12.2022
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1821
Zber použitých vianočných stromčekov a kalendár zvozu triedeného odpadu na rok 2023 s novinkami

Na kalendároch pre zvoz triedeného odpadu nájdu Handlovčania iba tri farby: žltú, modrú a zelenú. Začína sa spoločný zber kovov, plastov a tetrpakov do žltých vriec. 

Handlovčania si našli vo svojich poštových v schránkach v priebehu decembra kalendáre na zvoz triedeného odpadu na rok 2023. V budúcom roku sa bude realizovať spoločný zvoz kovov, plastov a tetrapakov. Na kalendároch nájdu obyvatelia význačné pre triedený odpad iba tri farby: žltú, modrú a zelenú.

Do žltých vriec patria kovové obaly, konzervy, kovové výrobky a súčiastky, alobal, nápojové plechovky, plastové obaly ako sú stlačené a čisté pet fľaše, plastové a mikroténové vrecká, baliace fólie, polystyrén, tégliky z jogurtov, obaly z pracích a čistiacich prostriedkov, kozmetiky a vypláchnuté kartóny od nápojov, džúsov a mliečnych výrobkov (terapakové obaly).

Zelená farba patrí, tak ako v minulosti, sklu a teda do zelených vriec vkladáme všetky fľaše, tabuľové sklo (veľké kusy patria na zberný dvor), črepy a pod.

Do modrého vreca tradične patrí papier, ale napríklad i menšie množstvo skartovaných dokumentov, stlačené krabice a pod.

Na druhej strane kalendára nájdu obyvatelia zvoz BIO odpadu a v mesiacoch marec a november 2023 tiež termíny zvozu konárov a lístia z vyznačených miest, ktoré spoločnosť HATER- HANDLOVÁ spol. s r.o. pred zvozom označuje tabuľkami.

IMG_4624

Podľa vyjadrenia konateľa spoločnosti, Vladimíra Boráka: „Vzhľadom k spusteniu zálohového systému zberu plastových obalov a plechoviek od nápojov v roku 2022 a značnému výpadku nápojových obalov pristúpila spoločnosť HATER-HANDLOVÁ spol. s r. o. k spoločnému zberu plastov, kovov a VKM – tetrapackov do jednej zberovej nádoby – žltého vreca. Takýto systém je nastavený od nového roku 2023 primárne z lokalít, kde sú rodinné domy, pri panelákoch sú zatiaľ ponechané červené nádoby na zber kovových obalov, nakoľko je tu vyššia koncentrácia odpadov“, uviedol. Tento systém zberu nie je podľa jeho ďalších slov na Slovensku novinkou a spoločnosť vykonávala takýto zber už aj v r. 2022 v iných samosprávach, kde vykonáva odpadové hospodárstvo. K združenému zvozu spoločnosť pristúpila z dôvodu efektivity a ekonomicky rentabilnejšiemu systému zvozu odpadov v Handlovej.

Zber použitých odzdobených živých vianočných stromčekov

zber_vianocnych_stromcekov

Odzdobené živé vianočné stromčeky je potrebné vyložiť na stojiská k smetným nádobám, prípadne pred brány rodinných domov. Vianočné stromčeky z umelej hmoty, ktoré už doslúžili svojmu účelu, je možné priniesť na uloženie na skládke odpadu Na Scheiblingu alebo počkať na zber objemného (veľkoobjemného) odpadu.

Harmonogram zvozu odzdobených živých vianočných stromčekov

Zvoz stromčekov zo sídlisk v Handlovej: pondelok 9.1.2023, pondelok, 16.1.2023, piatok 20.1.2023

Zvoz vianočných stromčekov od rodinných domov: piatok 13.1.2023 a potom zber spolu s hnedými nádobami v rámci vývozu BIO+BRKO.

Kalendáre zvozu triedeného dopadu a BIO odpadu nájdete v súboroch na stiahnutie nižšie

JP, Foto: Archív MsÚ Handlová

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Kalendar zvozu BIO odpadu Handlova, Morovno, Dolny a Horny koniec, Nova Lehota 2023 Veľkosť: 1.9 MB Formát: pdf Dátum: 27.12.2022
Kalendar zvozu odpadov Morovno, obce handlovska dolina 2023 Veľkosť: 1.89 MB Formát: pdf Dátum: 27.12.2022
Kalendar zvozu odpadov Handlova Horny a Dolny koniec, Nova Lehota 2023 Veľkosť: 1.92 MB Formát: pdf Dátum: 27.12.2022

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.