Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Komunitné futbalové ihrisko je už dokončené

Dátum: 07.11.2022
Počet videní: 1425
Komunitné futbalové ihrisko je už dokončené

Ihrisko vzišlo z iniciatívy učiteľov zo Základnej školy Morovnianska cesta.

Na konci roka 2020 vznikla iniciatíva učiteľov zo Základnej školy Morovnianska cesta, pracujúcich so žiakmi z marginalizovanej rómskej komunity. Išlo o projekt svojpomocného vybudovania futbalového ihriska v Baníckej kolónii a zveľadenia jeho okolia.

Práce odštartovala oprava a skrášlenie autobusovej zastávky na ulici Jána Vallu, ako aj inštalácia bezpečnostnej kamery Mestskou políciou, ktorá tento priestor monitoruje. Pokračovalo sa na jar 2021, keď sa vysadili stromčeky a začal sa upravovať terén. Následne sa konalo niekoľko brigád, počas ktorých naši žiaci upratali daný priestor a vyzbierali odpadky. Nanešťastie, práce sa na dlhšiu dobu pozastavili a pokračovať sme mohli až tento rok.

Vyhrnuli sme si teda rukávy a s cieľom splniť naše sľuby, sme sa opäť pustili do práce. Firma HATER poskytla ťažkú techniku na navezenie zeminy a vyrovnanie terénu, zároveň zabetónovali železné stĺpiky a priviezli drevené palety ako základ pre budúce mantinely ihriska. A potom sme mohli nabehnúť my, žiaci a učitelia zo ZŠ Morovnianska cesta, a na niekoľkých brigádach, aj počas víkendov, sme rozhŕňali zeminu, maľovali stĺpiky, pripevňovali palety, naťahovali siete, zbierali odpadky. Palety natierali pracovníci VPP.

zsmn

Na záver nám už iba prináleží vyjadriť vďaku. V prvom rade ďakujeme pani riaditeľke Elene Šoltysovej za to, že umožnila realizáciu tejto myšlienky, podporovala nás a darovala futbalové brány. Ďalej ďakujeme mestu Handlová, pani primátorke Grúberovej, firme HATER na čele s pánom Borákom, pánovi náčelníkovi Jánošíkovi a Mestskej polícii, pánovi Jánovi Spevárovi, Dets­kému a mládežníckemu parlamentu mesta Handlová, pracovníkom VPP a pedagogickým zamestnancom školy: pánovi Juríčekovi, pánovi Smorekovi, pani Maňákovej a pani Michalčinovej. A nakoniec najväčšie „ďakujem“ patrí všetkým žiakom našej školy, ktorí sa pričinili o vybudovanie tohto ihriska. Robili ste si ho sami pre seba a aj keď nie je dokonalé, svoj účel bude plniť a vy si ho musíte chrániť.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.