Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Opravia hlavnú cestu od Novej Lehoty po hranicu kraja

SÚBOR VIDEO
Dátum: 05.11.2021
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 2756
Opravia hlavnú cestu od Novej Lehoty po hranicu kraja

Predpokladaný začiatok stavebných prác je 8. novembra, ich koniec cestári predpokladajú 7. januára 2022.

Cesta I. triedy v úseku od Novej Lehoty po hranicu s Banskobystrickým samosprávnym krajom prejde rekonštrukciou. Podľa hovorcu Slovenskej správy ciest, Martina Guziho, sú na ceste výtlky, poklesy, sieťové rozpady aj vyjazdené koľaje. „Na úseku dlhom 3,45 km sa opraví kryt vozovky. Pôjde o výmenu obrusnej a ložnej vrstvy, lokálnych poklesov a poškodených krajníc. Výsledkom bude nový súvislý asfaltový koberec. Súčasťou opravy budú aj autobusové zastávky v Novej Lehote.“   

Rekonštrukcia bude prebiehať od 8. novembra do 7. januára 2022 a vodiči by sa mali pripraviť na zdržanie. „Predpokladáme čiastočné dopravné obmedzenia, pri ktorých bude premávka vedená v jednom jazdnom pruhu po maximálne päťsto metroch. Predpokladáme zdržanie desať až pätnásť minút v oboch smeroch. Slovenská správa ciest v súvislosti s rekonštrukciami a opravami ciest prosí motoristov o trpezlivosť a ospravedlňuje sa za zdržanie na cestách. Opravy ciest nie je možné realizovať iným spôsobom, bez istých obmedzení, robia sa v prospech všetkých účastníkov cestnej premávky. Výsledkom bude vyššia kvalita ciest a zvýšenie bezpečnosti. Vodičov prosíme, aby boli ohľaduplní a prispôsobili jazdu okolnostiam,“ povedal Martin Guzi.

Opravu cesty zrealizuje združenie EUROVIA – DOPRASTAV. Cena prác dosiahne 490 551 eur s DPH.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Nová Lehota - plošná oprava cesty č. I_9, dĺžka 3,45 km Veľkosť: 9.09 MB Formát: pdf Dátum: 4.11.2021

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.