Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Aktualizácia: Predĺženie zatvorenia škôl do 21.2.2021

Dátum: 05.02.2021
Autor: Vanda Matiašková
Počet videní: 1791
Aktualizácia: Predĺženie zatvorenia škôl do 21.2.2021

Materská škola a školské kluby budú otvorené pre rodičov v kritickej infraštruktúre.

Aktualizácia 8.2.2021 k 11.00 h

Mesto ako zriaďovateľ predlžuje uzatvorenie škôl a školských zariadení v Handlovej do nedele 21.2.2021. 

O tom akým spôsobom bude vyplácaná dávka OČR rozhodne Sociálna poisťovňa na základe aktuálne platných rozhodnutí vlády.

Link na oznam zo Sociálnej poisťovnehttps://bit.ly/3juqHeC

* * *

Regionálny úrad verejného zdravotníctva Prievizda so sídlom v Bojniciach vyzýva obyvateľov

RÚVZ Prievidza so sídlom v Bojniciach prosí občanov, aby počas nasledujúcich dní striktne dodržiavali platné nariadenia a nehľadali možnosti výnimiek vzhľadom na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu v regióne a prítomnosť rýchlejšie sa šíriaceho vírusu COVID 19- britská mutácia. Po stabilizácií epidemiologickej situácie bude možné povoliť vyučovací proces v školských zariadeniach.

V  Bojniciach 5. 2. 2021

Základné školy

Na základe záverov krízového štábu okresného úradu a odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Prievidza so sídlom v Bojniciach, ktoré bolo zverejnené 4. 2. 2021 na stránke úradu www.ruvzpd.sk, mesto Handlová, ako zriaďovateľ, neotvára tri základné školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti ani Základnú umeleckú školu a vyučovací proces nebude prebiehať v čase od 8.2.2021 do 19.2. 2021.(od 15. 2. do 19. 2 sú plánované jarné prázdniny)

Podľa primátorky mesta, Silvie Grúberovej: „Prianím väčšiny rodičov, pedagógov, ako aj zriaďovateľa je aby sa brány škôl otvorili čím skôr z dôvodu zabezpečenia naplnenia učebných plánov ako aj stretávania sa detí v kolektíve. Nie je to však možné v situácii, keď pozitivita na COVID -19 v okrese Prievidza raketovo stúpa a ohrozením je rýchlo sa šíriaca britská mutácia, ako to vyhodnotil okresný krízový štáb a RUVZ Prievidza.“

Školské kluby

S účinnosťou od 8. februára budú k dispozícii školské kluby detí, pričom počas jarných prázdnin od 15.2. do 19.2. 2021 budú uzavreté. Školské kluby sú otvorené pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti.

Materská škola

Materská škola bude otvorená od 8.februára 2021 do 19. februára 2021 pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti, ak tak prevádzkové podmienky umožnia. Ako nahlásiť dieťa pre rodičov v kritickej infraštruktúre na dochádzku do MŠ v Handlovej nájdete na našom webovom sídle po kliknutí sem.

Pandemické ošetrovné

Keďže školy sa v Handlovej neotvárajú, podľa vyjadrenia Sociálnej poisťovne rodičia majú nárok na pandemickú OČR. Počas prázdnin od 15. 2. 2021  do 19.2 2021 však rodičom nebude vyplácaná.  Ako je to s pandemickým ošetrovným od 8. februára 2021, nájdete na stránke sociálnej poisťovne po kliknutí  sem

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.