Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Dom kultúry dostane nový strešný plášť

Dátum: 22.10.2020
Autor: Mesto Handlová
Počet videní: 843
Dom kultúry dostane nový strešný plášť

Ak bude rekonštrukcii priať počasie, dodávateľ by ju mohol stihnúť ukončiť ešte tento rok.

Havarijná situácia je najmä v Centre voľného času. „Strop na chodbe je vlhký a počas dažďov nám do priestorov doslova pršalo. Museli sme podkladať vedrá,“ opísala riaditeľka Centra voľného času Gabriela Grígerová. Provizórna oprava strechy nad Centrom voľného času vytrvalému októbrovému dažďu neodolala a priesaky vznikli aj na ďalších miestach. „Vedro, do ktorého nám kvapká voda, teraz máme už aj v kancelárii,“ povedala Grígerová.

Najprv strecha, potom sedačky

Podľa riaditeľky Domu kultúry, Jarmily Žiškovej, strecha handlovského kultúrneho stánku pripomína filmový hit Päťdesiat odtieňov sivej. „Po každom daždi naši pracovníci plátajú inú časť strechy,“ vysvetlila riaditeľka. Je preto rada, že rekonštrukcia strechy bude tentoraz komplexná. Pôvodne sa mali tento rok vymieňať v sále Domu kultúry sedačky, prednosť však dostala zatekajúca strecha. Jarmila Žišková verí, že projekt, ktorý podporil dotáciou aj Audiovizuálny fond bude mesto realizovať budúci rok. „Spolufinancovanie projektu je v návrhu rozpočtu mesta pre rok 2021 a dúfam, že ho budeme môcť realizovať a konečne sálu vymaľovať a inštalovať nové, pohodlné sedačky,“ povedala riaditeľka Domu kultúry.

IMG_20200615_100742

Strechu zateplia a ochránia pred dažďom

Zmluvu na rekonštrukciu strechy uzavrelo mesto so spoločnosťou IZONES, s.r.o. Strechu zateplia tepelnoizolačnými doskami z penového polystyrénu, ktoré sú určené na zateplenie plochých striech. Vonkajšiu vrstvu bude tvoriť hydroizolačná fólia na báze mäkčeného PVC, ktorá odoláva UV žiareniu a môže byť vystavená priamym atmosférickým vplyvom. Práce by mali byť vykonané do 42 pracovných dní od termínu začatia prác. Dohodnutá cena za rekonštrukciu strechy je 71 320 eur.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.