Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Trojicu SOŠ v Trenčianskom kraji zrekonštruujú, študenti dostanú novú techniku

Dátum: 15.03.2023
Počet videní: 1788
Trojicu SOŠ v Trenčianskom kraji zrekonštruujú, študenti dostanú novú techniku

V Handlovej poklepali zástupcovia kraja, školy a zhotoviteľa základný kameň rekonštrukcie školy v piatok 10. marca.

Trojica stredných odborných škôl (SOŠ) v Bánovciach nad Bebravou, Partizánskom a Handlovej bude mať modernejšie odborné vzdelávanie. Na rekonštrukciu priestorov a nákup novej techniky získal Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) zdroje z Integrovaného regionálneho operačného programu.

S prácami na SOŠ strojníckej v Bánovciach nad Bebravou začal dodávateľ už pred časom, v Handlovej a Partizánskom poklepali zástupcovia TSK, škôl a zhotoviteľov základný kameň stavby v piatok 10. marca.

V bánovskej škole zrekonštruujú budovu praktického vyučovania, súčasťou prác je i výmena okien, vykurovania, vybudovanie bezbariérového vstupu. Projekt počíta i s modernizáciou praktického vyučovania prostredníctvom nákupu novej techniky a prístrojov. Na jeho realizáciu získal TSK nenávratný finančný príspevok (NFP) vo výške 1 860 915 eur.

Centrum odborného vzdelávania a prípravy zriadi krajská samospráva v SOŠ Jána Antonína Baťu v Partizánskom, na projekt, ktorý počíta s rekonštrukciou trojice vnútorných priestorov objektov, získala NFP vo výške 883 749 eur. Dodávateľ by mal práce dokončiť za štyri mesiace.

Modernizáciou, ktorá má za cieľ i znížiť energetickú náročnosť, prejdú i priestory dvojice budov SOŠ v Handlovej. „Tento projekt je naplánovaný od roku 2017, pripravovali sme projektové dokumentácie, dvakrát nám ho vrátili, a myslím, minulý týždeň definitívne schválili," spomenul riaditeľ školy Jozef Barborka. S rekonštrukčnými prácami chce zhotoviteľ podľa neho začať koncom marca, dokončiť ich musí do šiestich mesiacov.

„Na stavebnú časť ide 1,7 milióna eur, to znamená rekonštrukcie odborných učební, realizáciu výťahu, bezbariérové vstupy do budovy odborného výcviku, rekonštrukciu toaliet, zateplenie a výmenu okien. Na materiálne vybavenie odborných učební pôjde 700 000 eur. Ide o prístroje, hydrauliku, pneumatiku, sieťové dáta, grafiky, nové počítače, CNC stroje," dodal Barborka.

(TASR)

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.