Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Námestie baníkov je na leto pripravené

Dátum: 31.05.2022
Autor: Vanda Matiašková
Počet videní: 1619
Námestie baníkov je na leto pripravené

Už zajtra pozývame na Deň detí a Letné Malinkovo.

Revíziou prešli všetky prvky na námestí.

Mestská fontána na Námestí baníkov bude v prevádzke od 1. júna. Vo fontáne je zakázané kúpanie a umývanie sa ľudí a zvierat, pranie a čistenie vecí a znečisťovanie fontány vhadzovaním odpadkov a akýchkoľvek iných predmetov okrem mincí.

K dispozícii bude aj vodná hmla, ktorá sa bude pri vysokých teplotách spúšťať automaticky. Vodná hmla slúži primárne na schladenie horúceho a suchého vzduchu, ale osviežiť vo vodnej hmle sa môžu aj návštevníci námestia. V prevádzke bude každý deň vo vyhradenom čase, dve hodiny doobeda a dve hodiny poobede.

Po výluke, ktorá bola spôsobená šírením koronavírusu, je verejnosti k dispozícii aj pitná fontánka pri detskom ihrisku. Samotné detské ihrisko bolo pred letom prekryté tieniacou plachtou. Detské ihrisko je určené pre deti do 12 rokov. Pokyny na prevádzku detského ihriska sú uvedené v prevádzkovom poriadku, ktorý je umiestnený v zóne detského ihriska.

Deň detí a Malinkovo na Námestí baníkov

V stredu 1. júna bude námestie venované deťom. Deň detí otvára podujatie z dielne Centra voľného času v spolupráci so spoločnosťou DIGI Slovakia, mestom Handlová a Detským a mládežníckym parlamentom  – Deti pomáhajú deťom. Súčasne sa na námestie sťahuje herňa Detského centra Malinkovo, ktoré bude svoje aktivity ponúkať každý pracovný deň od 9. – 12.00h na bezpečne vyhradenom mieste až do 29. júla 2022.

den_deti_1

Leto_s_Malinkovom-3_1

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.