Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

V Handlovej sa dnes zaočkovalo spolu 470 ľudí

GALÉRIA
Dátum: 20.01.2022
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1408
V Handlovej sa dnes zaočkovalo spolu 470 ľudí

Technické problémy predĺžili očkovanie do 17.30h.

Dnes sa v Handlovej, v Podnikateľskom inkubátore na Námestí banikov 5 konalo druhé januárové očkovanie v roku 2022. Na nízkoprahové očkovanie bolo možné sa prihlásiť do 13. januára 2022 o čom mesto informovalo prostredníctvom webového sídla aj sociálnej siete fejsbúk @Mesto Handlová

Očkovalo sa dvomi vakcínami, Pfizer (všetky dávky) a jednodávkovou Johnson&Johnson.  Pôvodna kapacita očkovacích dávok bola 450. Očkovací tím dorazil do Handlovej o pol ôsmej a o osmej hodine  už boli zaočkovaní prví záujemci. Okolo pol jednástej nastali technické problémy, kedy Intervenčnému tímu z Banskej Bystrice opakovane nefungoval systém (NCZI) čo spôsobilo až hodinové zdržanie. Mesto Handlová nemohlo v tomto smere nijako pomôcť ani mu zabrániť. 

Ďakujeme všetkým za zhovievavosť a trpezlivosť aj napriek nepriaznivému, chladnému počasiu. 

Od 12.00h už systém fungoval v poriadku. Očkovanie trvalo od 8.00 - 17.30h a napriek počiatočným technickým problémom bolo zaočkovaných spolu 470 ľudí. Z toho:

  • Johnson&Johnson prvá dávka - 22 ľudí
  • Johsnon&Johnson preočkovanie - 28 ľudí
  • Pfizer prvá dávka - 26 ľudí
  • Pfizer druhá dávka - 34 ľudí
  • Pfizer tretia dávka - 360 ľudí

Nízkoprahové očkovanie bolo určené pre ľudí so zníženou dostupnosťou očkovania, ktorí sa chceli očkovať, ale bránila im v tom vzdialenosť očkovacieho centra, zdravotné alebo sociálne znevýhodnenie, nemožnosť registrovať sa na vakcináciu online, alebo z iných dôvodov sa nevedeli dostať na očkovanie.

Poďakovanie opäť patrí celému očkovaciemu tímu, pani doktorkám, ktoré svoj voľný čas venovali očkovaniu, zamestnancom sociálneho oddelenia mestského úradu, ako i príslušníkom mestskej a štátnej polície. A všetkým, ktorý boli v tento deň všetkým k dispozícii. 

Očkovanie sa konalo vďaka spolupráci Intervenčného tímu Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky (IT MZSR) so Záchrannou zdravotnou službou SR (ZZS SR) a samosprávou mesta Handlová. 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.