Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Od pondelka 22. novembra sa obmedzujú osobné návštevy na Mestskom úrade v Handlovej

Dátum: 21.11.2021
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1593
Od pondelka 22. novembra sa obmedzujú osobné návštevy na Mestskom úrade v Handlovej

Osobne bude možné vybaviť výlučne nevyhnutnú agendu matriky a overovanie listín

Z dôvodu účinnosti nového COVID automatu od 22. 11. 2021 a Vyhlášky č. 259 Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k obmedzeniam prevádzok (dostupné vo Vestníku vlády SR po kliknutí sem) mesto Handlová informuje, že služby na Mestskom úrade v Handlovej (MsÚ) budú poskytované v nasledovnom režime:

Osobné vybavovanie služieb

Osobná návšteva na MsÚ je možná výlučne pre tieto služby:

  • Matričný úrad: vybavenie pohrebov
  • Overovanie listín. (Overovanie listín sa nebude vykonávať v domácom prostredí.)

Vstup do budovy je možný s respirátorom a po dezinfekcii rúk pre očkovaní/prekonaní (OP).

Elektronické (neosobné) vybavovanie služieb

  • Pokladňa mesta nebude osobne dostupná, mesto ďakuje obyvateľom, že využijú bezhotovostné platby prevodom na účet a mladším obyvateľom za pomoc pri úhradách pre svojich seniorov.
  • Ostatná agenda MsÚ bude vybavovaná do odvolania elektronicky alebo telefonicky. Zoznam kontaktov na zamestnancov MsÚ Handlová nájdete po kliknutí sem. Vzhľadom na aktuálnu pandemickú situáciu a úbytku počtu zamestnancov, mesto žiada, aby obyvatelia v prípade, že sa nedovolajú na priamu linku zamestnancom mesta kontaktovali MsÚ na linke 046/ 519 25 11 alebo písali na adresu info@handlova.sk.
  • V prípade potreby odovzdania listín, stačí tieto vhodiť do schránky na MsÚ Handlová, ktorá je dostupná 24 hodín denne a je kontrolovaná každý pracovný deň.

POZN:

Za kompletne očkovanú osobu sa na účely vyhlášky č.259 z 18.11.2021 považuje: a) osoba najmenej 14 dní po aplikácii druhej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s dvojdávkovou schémou, avšak nie viac ako jeden rok po aplikácii poslednej dávky, alebo b) osoba najmenej 21 dní po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s jednodávkovou schémou, avšak nie viac ako jeden rok po aplikácii poslednej dávky, alebo c) osoba najmenej 14 dní po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19, ak bola prvá dávka očkovania proti ochoreniu COVID-19 podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19, avšak nie viac ako jeden rok po aplikácii poslednej dávky, alebo d) osoba do 2 rokov veku, alebo e) osoba od 2 rokov do 12 rokov a dvoch mesiacov veku, ktorá je schopná sa preukázať negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 72 hodín od odberu v prípade RT-PCR alebo LAMP testu alebo 48 hodín od odberu v prípade antigénového testu

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.