Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Pripravte sa na ďalšie zmeny v doprave v meste

SÚBOR
Dátum: 15.07.2021
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 3508
Pripravte sa na ďalšie zmeny v doprave v meste

Jednosmerka, zákaz státia i zmena rýchlosti. 

V rámci upokojenia dopravy v meste, začalo oddelenie výstavby MsÚ  pripravovať aktivity a realizovať kroky týkajúce sa dopravných zmien v Handlovej.

Od roku 2020 sme už viackrát na našom webovom sídle písali o zmenách v doprave. Pribudli nové parkovacie miesta, dopĺňali a menili sa niektoré dopravné značenia. Zmeny ste mohli zaregistrovať nielen v úprave rýchlosti, ale aj pri vytváraní nových parkovacích miest či pri osadení dopravných značení, ktoré sprehľadnili cesty pre vodičov i chodcov a zvýšili tak bezpečnosť cestnej premávky.

  1. 10. 2020 - Pripravte sa na viaceré zmeny v organizácii dopravy
  2. 12. 2020 - Do konca roka by malo pribudnúť 43 parkovacich miest
  3. 12. 2020 - Vodičov čakajú v Handlovej ďalšie zmeny v organizácií dopravy
  4. 4. 2021 - Na partizánskej ulici pribudnú nové dopravné značenia

V  zmenách v doprave oddelenie pokračuje. Zamestnanci spoločnosti Hater - Handlová spol. s r.o. budú od zajtra 16. 7. 2021 osádzať nové dopravné značenia. 

Aké zmeny nastanú?

ZŠ Mierové námestie - z dôvodu častých kolíznych situácii, ktoré vznikali v okolí Základnej školy na Mierovom námestí, sa mesto rozhodlo v danej lokalite k zmene dopravného značenia. V prvom rade ide o zvýšenie bezpečnosti detí, prichádzajúcich, alebo odchádzajúcich do školy.

Zjednosmernením premávky, ako aj vytvorením nových parkovacích miest sa pred základnou školou zvýši bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.

Vozidlá nebudú môcť jazdiť z ulice ČSA na Mierové námestie smerom od potravín Jednota na Lipovú ulicu. Na príjazd ku škole budú musieť pokračovať až na ul. 1. mája a po ul. Lipová sa dostanú pred ZŠ. Na pravej strane budú umiestnené dopravné značky: ZÁKAZ STÁTIA, čo znamená, že tam budú môcť zastaviť a vyložiť, alebo naložiť dieťa, prípadne ho ísť odprevadiť pred školu, alebo ho ísť vziať do družiny. Ale nebudú tam môcť stáť dlhodobo.

Po ľavej strane bude vytvorených nových 10 parkovacích miest s čiastočným státím na chodníku, ktoré budú slúžiť na parkovanie motorových vozidiel.

Začiatok realizácie úprav - 29. týždeň 2021

 

Parková, Poštová, ul. 1. mája, Cintorínska - ďalším šetrením bola posúdená vhodnosť umiestnenia navrhovaných zvislých trvalých dopravných značení aj na ostatných uliciach v meste.

Na ul. Parková bude znížená rýchlosť  z 50km/h na 30km/h, tak isto aj na ul. Cintorínska, kde je hlavne v školský rok hustá premávka.

Na Ul. Poštová v Handlovej z dôvodu zvýšenia bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke DZ  č.202 „STOP“

Na ul. 1. mája pred bytovým domom č. 256/2 DZ č. 270“Zákaz zastavenia“ s dodatkovou tabuľou č. 501 určujúcu dĺžku platnosti 25m z dôvodu zlepšenia rozhľadových pomerov cestnej premávky .

Na ul. ČSA budú pred križovatkou s ulicou Mierové námestie znížená rýchlosť  z 50km/h na 30km/h.

 

Fotografiu si môžete stiahnuť a pribížiť nižšie v dokumentoch na stiahnutie.

Zmena_v_doprave_-_Mierové_námestie-page-001_1

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Zmena v doprave - Mierové námestie Veľkosť: 393.5 kB Formát: jpg Dátum: 15.7.2021

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.