Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Kontajnery na šatstvo a textílie končia

Dátum: 15.01.2021
Autor: Vanda Matiašková
Počet videní: 1784
Kontajnery na šatstvo a textílie končia

Zber použitého šatstva a textilu v Handlovej končí. Do 01.03.2021 budú odvezené všetky zberné nádoby na šatstvo z územia mesta.

Firma Ekocharity s.r.o. ktorá zabezpečuje pre mesto zber použitého šatstva a textilu vo väčšine miest na Slovensku, vrátane Handlovej, k 01.03.2021 končí svoju činnosť.  Do tohto dátumu stiahne všetky nádoby na šatstvo z územia mesta.  Mestu spoločnosť avizovala začiatok sťahovania až v januári 2021, niektoré nádoby však boli odvezené už skôr. Mesto Handlová bude na stávajúcu situáciu reagovať a o zmenách bude verejnosť informovať.

V Handlovej mali obyvatelia  možnosť uložiť textil, šatstvo a topánky od 5. novembra 2012, kedy boli kontajnery rozmiestené v 12 lokalitách na území mesta. Táto služba bola Handlovčanom poskytovaná bezplatne na základe zmluvného vzťahu mesta. V júni 2019 došlo k zmene správcu a zber zabezpečovala EKOCHARITA SLOVENSKO SLOVENSKU.

Podľa informácie, ktorú spoločnosť uverejnila na svojej FB stránke, došlo k zrušeniu nádob na šatstvo a textil v mnohých obciach a mestách z dôvodu, že obyvatelia do nich vyhadzovali komunálny odpad.

Kontajnery_na_satstvo

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.