Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Choďte do prírody, vyčistite ju a vyhrajte!

Dátum: 10.11.2020
Autor: Mesto Handlová
Počet videní: 748
Choďte do prírody, vyčistite ju a vyhrajte!

Vyčistite si hlavu, prírodu a vyhrajte! 

Vyberte sa do konca novembra do prírody, vyzbierajte odpad, zapojte sa do fotosúťaže a vyhrajte pekné darčeky od mesta Handlová.

Predseda komisie Kultúry a cestovného ruchu pri MsZ Handlová, Tomáš Arvay, v spolupráci s Kikou Chovancovou, dobrovoľníčkou, ktorú už Handlovčania poznajú pod názvom Earth Angel, pripravili niečo pre zmenu. Do prírody chodiť môžeme a podľa ich slov: „Chceli by sme zmeniť to negatívne internetové myslenie a domácu izoláciu ľudí. Napadlo nám vytvoriť individuálnu akciu, nie hromadnú, ktorá bude trvať počas celého mesiaca november“, popísal nápad Tomáš Arvay. Cieľom aktivity „Choďte do prírody, vyčistite ju a vyhrajte!“ je podporiť ľudí, aby sa vybrali z domu ako jednotlivec alebo domácnosť a zbavili prírodu tiež toho negatívneho – odpadu. 

Potom už len stačí poslať fotku "trofeje" do komentára na FB @EarthAngel do 30.11. Každý, kto sa zúčastní dostane zelený certifikát. Kristínka Chovancová ich má pripravené a podľa jej slov: „Počas našich predchádzajúcich zberov odpadu v Handlovej sme našli mnoho druhov odpadu tam, kde by sme to ani nečakali. Preto jedným z kritérií hodnotenia fotografií bude tiež „kurióznosť" odpadu, teda čo neuveriteľné sú, bohužiaľ, ľudia schopní vyhodiť do prírody.“ Na certifikátoch nájdu všetci informáciu o tom, že každý výrobok sa raz stane odpadom a recyklácia má tiež svoje negatíva. Kristínka Chovancová: „Mali  by sme sa usilovať o to, aby na prvom mieste odpad nevznikal vôbec alebo aby boli staré veci čo najdlhšie a opakovane využívané. Až na poslednom mieste by sme mali využívať materiálovú recykláciu.“, doplnila.

O víťazoch súťaže rozhodnú organizátori a mesto Handlová venuje pekné darčeky v podobe tašky a trička s motívom „HAIKONY“ a Monografiu mesta 1 – od praveku po súčasnosť. Víťazov budeme poznať už začiatkom decembra. Podmienky súťaže nájdete tiež na FB stránke https://www.facebook.com/earthangel0

 JP

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.