Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Za každý vypílený strom zasadia dva nové

Dátum: 28.04.2020
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1147
Za každý vypílený strom zasadia dva nové

Aj napriek mimoriadnej situácii sú práce v meste, ktoré neznesú odklad. Jednou z nich je aj starostlivosť o mestskú zeleň.

kvety_hater_1Plody práce, ktorú záhradníci firmy Hater – Handlová vykonali na jeseň, začína byť v týchto dňoch vidieť. V trávnatej ploche kruhového objazdu začali kvitnúť narcisy a v novo vytvorenej ploche sa prebúdzajú heuchery, vresovce, azalky.

Mimo vegetačného obdobia urobili podľa harmonogramu niekoľko výrubov chorých a nebezpečných stromov a porastov. V týchto dňoch prebieha náhradná výsadba drevín na území mesta, kde za každý vypílený strom zasadia dva stromčeky. Ako vysvetlil konateľ spoločnosti Hater - Handlová, Vladimír Borák, pozornosť venovali vhodnému výberu miesta a použili dreviny, ktoré v meste nie sú celkom bežné ako sú cercis, tamarix, liriodendron a caragana. Ostrihali trávy, rozsadili výsadbu, doplnili kvitnúce rastliny a niekoľko okrasných drevín.

„Súhlasíme s názorom, že nie len starším Handlovčanom chýba farebnosť starého parku ale ešte stále nie je možné v mestskej centrálnej zóne robiť zmeny. Samozrejme aj v týchto časoch sa budeme snažiť zveľaďovať záhony, na ktoré sme zvyknutí a postupne dopĺňať letničky trvalkami,“ uzavrel Vladimír Borák.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.