Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Predstavujeme úspešných študentov zo Strednej odbornej školy v Handlovej

Dátum: 19.05.2023
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1869
3 min. čítania
Predstavujeme úspešných študentov zo Strednej odbornej školy v Handlovej

Tím SOŠ Handlová sa zúčastnil súťaže NAG 2023 (Networking Academy Games )

Dňa 21. 4. sa konal 18. ročník prestížnej študentskej súťaže Networking Academy Games (NAG 2023), ktorá umožňuje študentom stredných a vysokých škôl ukázať svoje vedomosti a schopnosti z oblasti počítačových sietí. Jednotlivci a skupiny súťažili v dvoch kategóriách. Študenti súperili podľa náročnosti úloh postupne od školského po národné kolo. Súčasťou súťaže je on-line vedomostný test a riešenie praktickej úlohy. Súťaže sa nemôžu zúčastniť študenti, ktorí zároveň pôsobia v akadémiách ako inštruktori. Študentskú súťaž NAG 2023 organizuje spoločnosť Cisco Systems Slovakia v spolupráci s ASC/ITC pri Technickej univerzite v Košiciach, ITC pri Slovenskej technickej univerzite v Bratislave, ITC Žilinskej univerzity a Univerzita Pavla Jozefa Šafarika.

V konkurencii stredných škôl z celého Slovenska dosiahli študenti SOŠ Handlová odboru Informačné a sieťové technológie - kategória HS3 - trojčlenné tímy:

4. miesto: Samuel Lupták,

5. miesto: Samuel Lupták, Mario Klopan, Tomáš Kodak

6. miesto: Ján Pullmann, Filip Štrba, Tomáš Meravý Murárik

V kategórii UNI – Stredoškolskí študenti – jednotlivci:

9. miesto: Ján Pullmann.

SOŠ Handlová sa už po štvrtýkrát zúčastnila medzinárodnej súťaže ROBO – VOZÍTKO PLZEŇ 2023, ktorú organizuje SOUE v Plzni spolu s Techmaniou Sience Center a univerzitou of west Bohemia. Cieľom tejto súťaže je skonštruovať robotické autíčko prepravujúce v poháriku vodu, po vyznačenej dráhe za najkratší čas, ktorú zadávajú organizátori. Hodnotí sa i dizajn autíčka a prezentácia v anglickom jazyku. Do tejto súťaže sa hlásia žiaci z rôznych štátov ako napr. Čína, Lichtenštejnsko, Chorvátsko, Nemecko... Z našej školy sa súťaže v tomto školskom roku zúčastnili dve družstvá, ktoré pozostávajú z dvoch členov: Andrej Filip Richter, Ladislav Zorád a Jakub Husák, Viktor Rendek. V rýchlostnej dráhe sa zo 16 tímov umiestnili na treťom mieste žiaci: Richter a Zorád.

Autor a foto: SOŠ Handlová

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.