Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Kandidáti do volieb môžu bezplatne využiť plochy v centre mesta

Dátum: 11.10.2022
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1156
Kandidáti do volieb môžu bezplatne využiť plochy v centre mesta

Rozmery a umiestnenie plagátov je presne určené. 

Prenosné plagátové plochy, ktoré sa nachádzajú v centre mesta a slúžia na propagáciu kandidátov do volieb zabezpečilo mesto Handlová v zmysle VZN č.2/2017 a využiť ich môžu všetci kandidáti do Komunálnych volieb aj volieb do VÚC. 

Plochy sú riadne označené a obsahujú okrem nadpisu aj číslo, aby kandidáti vedeli kam môžu nalepiť svoj propagačný plagát. Tlač plagátov a ich vylepovanie na určené plochy si každý kandidát zabezpečuje na vlastné náklady a samostatne.

Rozmery plagátov

Plagátové plochy sú normované na výšku.

Kandidáti na primátora mesta a predsedu VÚC TSK môžu lepiť plagáty vo veľkosti A3

Kandidáti na poslanca MsZ a poslanca VÚC TSK formát A4.

Plagát môže byť nalepený iba na vyhradené miesto, t.j. na miesto označené číslom kandidáta, ktoré určila mestská volebná komisia (podľa abecedy).

Plagát môže byť odstránený

V prípade nalepenia plagátu na iné miesto, ako je vyznačené príslušným číslom, bude plagát odstránený.

Nevyužitie plochy

V prípade, že si kandidát nenalepí plagát, nebude na označené pole umiestený žiadny plagát inej politickej strany alebo nezávislého kandidáta.

Zákaz lepiť plagáty na iné plochy v meste

Na ostatných miestach verejných priestranstiev, či verejných zariadení na území mesta (napr. oplotenia domov a pozemkov, stĺpy verejného osvetlenia, zastávky autobusov a pod.) je umiestňovanie plagátov zakázané a bude posudzované v zmysle zákona o priestupkoch. Dohľad vykonávajú príslušníci Mestskej polície Handlová, tel: 0905 499 384

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.