Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Deň pre rodinu v SENIOR CENTRE Handlová bol vítanou zmenou

GALÉRIA VIDEO
Dátum: 10.07.2022
Počet videní: 1570
Deň pre rodinu v SENIOR CENTRE Handlová bol vítanou zmenou

Stretnutie s blízkymi si pochvaľovali všetci klienti.

V sobotu 2. júna sa v SENIOR CENTRE Handlová, n.o. konal Deň pre rodinu. Príjemnú atmosféru dotváral spevácky zbor klientov zariadenia Hviezdička a zahrať prišla aj handlovská dychová hudba.

Takéto stretávanie klientov s rodinami nebolo prvé. Po ostatné roky spojené s COVIDOM, kedy bolo nutné dodržiavať karantény a prísne pravidlá, nebolo stretnutie s blízkymi možné.

Ako povedala riaditeľka SENIOR CENTRA Handlová n.o., Emília Niytrayová: „To čo bolo dobré sme sa snažili zachovať a to je to stretnutia tu u nás v našom areáli. Umožnili sme tak klientom stretnutie s blízkymi, možnosť sa porozprávať a stráviť spolu pekný deň.

V zariadení je aktuálne 95 klientov a 50 zamestnancov. Počas podujatia prišlo navštíviť starkých viac ako 50 rodinných príslušníkov. Počas pandémie bolo stretávanie sa s rodinnými príslušníkmi zakázané a bolo to ťažké pre obe strany.

Klienti senior centra si počas bežných dní krátia svoj čas aj vyrábaním rôznych predmetov. Tie sa dali za symbolický príspevok kúpiť aj počas Dňa pre rodinu. Výťažok z predaja použijú na nákup materiálu na ďalšie tvorivé dielne.

Na Deň pre rodinu prijali pozvanie zástupcovia mesta Handlová, zástupca primátorky mesta Radoslav Iždinský a poslankyňa Mestského zastupiteľtsva mesta Handlová, Alžbeta Orthová.

Pozrite si priloženú reportáž RTV Prievidza. 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.