Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

North Stars vybojovali historický titul

Dátum: 05.06.2022
Počet videní: 1483
North Stars vybojovali historický titul

Handlovčania získali svoj prvý triumf v oblastnej lige. 

História sa konečne prepisovala! Po 8 rokoch snaženia, dvoch 2. miestach a jednom 3. sa to Handlovčanom konečne podarilo a získali svoj prvý triumf v oblastnej florbalovej hobby lige (FHL).

Dátum 21. máj 2022 zostane už navždy v srdci každému hráčovi a fanúšikovi florbalového tímu North Stars Handlová. História sa konečne prepisovala! Po X rokoch snaženia, niekoľkých druhých či tretích miestach, sa to Handlovčanom konečne podarilo a získali svoj prvý triumf v oblastnej florbalovej hobby lige. Vo finále natrafili na súpera, tím Kremnica Jokers, ktorý ich ako jediný porazil v základnej časti, hneď v prvom kole výsledkom 3:4. Nielenže im mali severania čo odplácať z tejto ligy, ale nikdy v histórii FHL ich ešte nezdolali. Zápas bol od prvých minút veľmi napínavý a opatrný. Ani jeden tím nechcel urobiť chybu. Nenastala snáď ani raz situácia, kedy by mohol jeden, či druhý tím na sekundu poľaviť zo svojho nasadenia.

Tímy sa striedali vo vedení v rámci celého zápasu, stále sa doťahovali a až do poslednej sekundy nebolo rozhodnuté o víťazovi zápasu. V tretej tretine za stavu 3:5 pre Jokers to s Handlovčanmi nevyzeralo dobre, avšak dvomi peknými akciami vyrovnali stav stretnutia na 5:5, o pár minút však Jokers opäť získali vedenie na svoju stranu a tak museli Handlovčania už po tretíkrát v zápase doťahovať jednogólovú stratu. Po krásnej kombinácii Kotian-Hegli-Kotian North Stars vyrovnali na 6:6. V poslednej minúte Jokers zavreli svojho súpera a gól bol vskutku na spadnutie, avšak Handlová sa ubránila a posledné sekundy nedala loptu svojmu súperovi. Zápas išiel do predĺženia. Hralo sa formou 3v3, na ihrisko nastúpili Kotian-Hegli-Scheibstein, ihneď po vhadzovaní sa ujali loptičky a za žiadnu cenu ju nechceli „požičať“ súperovi. V 38. sekunde predĺženia Kotian vyviezol loptičku pozdĺž pravej strany ihriska, pričom naviazal na seba dvoch protihráčov, nahral na ľavú stranu Scheibsteinovi, ktorý okamžite poslal loptu na pravú stranu, kde bol voľný Hegli. Prihrávka sa však až k Heglimu nedostala, keďže nešťastne pre Jokers sa odrazila popri brankárovi až do brány a North Stars mohli sláviť svoje historicky prvé víťazstvo vo FHL. „Konečne! Konečne sa nám to podarilo,“ povedal po zápase kapitán víťazného mužstva, Peter Scheibstein a pokračoval: „Je to zásluha celého tímu, niekoľkoročného úsilia a množstva tréningov.

V tíme boli horšie aj lepšie časy, prešli sme si ako tím rôznymi situáciami, no nakoniec sa na nás šťastena obrátila. Keď sme išli do predĺženia, hlavou mi prebehlo, že veď sme už hrali vo finále dvakrát a dvakrát sme v predĺžení prehrali. Takže som neskutočne šťastný, že sme to do tretice už dali. Som šťastný za chalanov, za celý tím a aj fanúšikov, ktorých bolo dnes naozaj veľa a povzbudzovali počas celého zápasu, za čo im patrí veľká vďaka.“ Zápas bol podľa kapitána nervózny, lebo išlo o veľa a všetci si to uvedomovali. „Boli sme však správne motivovaní a každý jeden z nás dal do tohto zápasu všetko. Nemôžem byť viac hrdý na náš tím. Počas zápasu som mal dve vyložené šance, ktoré som nepremenil, bol som na seba naozaj nahnevaný, na striedačke som chalanom povedal, že si to šetrím a dnes dám ten víťazný gól – to sa aj podarilo, aj keď sám neviem ako to tam padlo, ale to sú tie moje typické góly, takže mi je to vlastne úplne jedno.

Jokers chceme poďakovať za fair-play hru, podali výborný výkon a už teraz sa tešíme na naše ďalšie zápasy, pretože tieto zápasy vždy stoja za to.“ Kapitán Peter Scheibstein poďakoval Tomášovi Arvayovi, ktorý udržal florbal v Handlovej dlhé roky pri živote a stál na jeho úplných začiatkoch, Igorovi Kotianovi, ktorý neskutočne ťahal tím počas celej sezóny, brankárovi Andrejovi Strohnerovi, ktorý tím niekoľkokrát podržal výbornými zákrokmi a celému tímu North Stars za to, že to ťahajú spolu už niekoľko rokov. „Som hrdý, že môžem byť Vašim kapitánom!“ Florbalová hobby liga uzavrela svoju 14. súťažnú sezónu, oslavuje však 15 výročie, pretože ročník 2020/21 sa neuskutočnil pre pandémiu Covid-19 aj keď bol vyhlásený. Florbalová hobby liga mala premiéru v sezóne 2007/08, nazývala sa Kremnická amatérska florbalová liga a založili ju bratia Hricovci s víziou umožniť všetkým nadšencom florbalu hrať organizovanú súťaž s minimálnymi nárokmi. Tento cieľ má FHL dodnes. (NSH)

Tím North Stars, zľava: Ľuboš Dobiš, Igor Kotian, Tomáš Strečanský, Lukáš Bubniak, Martin Rehák, Andrej Strohner (B), Dušan Bóna, Peter Scheibstein (C), Erik Hegli.
FOTO: Sára Lišková

 

north-stars-handlova03_

Logo klubu North Stars Handlová.

Záujemcovia o florbal od 12 rokov sa môžu prihlásiť do krúžku Centra voľného času.

„Zažiješ kvalitné tréningy, naučíš sa pravidlá florbalu, rozvinieš svoju fyzickú silu, naučíš sa technické pohyby a finty a budeš členom North Stars Handlová,“ sľubuje vedúci krúžku, Tomáš Arvay

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.