Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Nemocnica AGEL Handlová otvorila zrekonštruované rádiodiagnostické oddelenie

Dátum: 10.02.2022
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1838
Nemocnica AGEL Handlová otvorila zrekonštruované rádiodiagnostické oddelenie

Oddelenie RTG je v prevádzke od 7.2.2022

Počas uplynulých dvoch mesiacov prebiehala v Nemocnici AGEL Handlová rozsiahla rekonštrukcia rádiodiagnostického pracoviska.

Nemocnica k rekonštrukcii pristúpila z dôvodu skvalitňovania poskytovaných služieb. „Sme radi, že sa nám pre obyvateľov Handlovej a blízkeho okolia darí inovovať prístrojové vybavenie nemocnice a zlepšovať tak poskytovanú starostlivosť,“ uviedla riaditeľka nemocnice Ing. Marta Eckhardtová, MPH. Ešte priebehu roka 2021 nemocnica zabezpečila moderný celotelový ultrasonografický prístroj s farebným Dopplerom, ktorého výhodami sú tri ultrazvukové sondy, dotykový displej na jednoduchšie ovládanie, možnosť automatických meraní a predovšetkým vyššia kvalita obrazu a s tým spojená kvalitnejšia diagnostika.

Výhody nového zariadenia

Počas rekonštrukcie na oddelenie pribudol tiež nový plne digitalizovaný röntgen. Jeho prednosťami sú najmä kvalita obrazu a nižšia radiačná záťaž pre pacienta. Stĺpová konštrukcia RTG prístroja s vertigrafom umožňuje aj vyšetrenia v stoji, súčasťou zariadenia sú dva digitálne detektory obrazu a automatický DAP meter. Z pohľadu zdravotníkov treba spomenúť možnosť úpravy obrazu v processingu a archiváciu RTG dát v digitálnej podobe.

rtg_nemocnica_handlova_2 rtg_nemocnica_handlova

Naše zrekonštruované rádiodiagnostické pracovisko ponúka kvalitnú zdravotnú starostlivosť nielen vďaka modernej technike, ale aj vďaka odborníkom v tejto medicínskej oblasti. Teší nás, že vďaka novému vybaveniu a skvelému tímu ľudí môžeme našim pacientom poskytovať kvalitnejšie diagnostické vyšetrenia,“ dodáva riaditeľka nemocnice.

Zdroj: nemocnica Agel, Handlová
https://nemocnicahandlova.agel.sk/index.html

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.