Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Škody po silnom nočnom vetre v Handlovej našťastie nie sú veľké

GALÉRIA
Dátum: 17.08.2021
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1817
Škody po silnom nočnom vetre v Handlovej našťastie nie sú veľké

Mesto by malo byť upratané do konca týždňa a zisťuje informácie od obyvateľov

Niečo pred polnocou 16.8.2021 dosahovala rýchlosť vetra v Handlovej v nárazoch podľa miestnych meteostaníc minimálne 50/km za hodinu. V Handlovej bola ráno 17.8. vykonaná obhliadka mesta zamestnancami Mestského úradu Handlová ako aj spoločnosti HATER-HANDLOVÁ spol. s r. o. a už v skorých ranných hodinách sa upratovali ulice mesta.

Stromy boli vylámané na uliciach Fučíková, Ligetská, Pstruhárska, SNP a v lokalite Handpark. Všetky polámané dreviny, ktoré zasahovali do ciest, boli odstránené ihneď, resp. v dopoludňajších hodinách, mestské komunikácie boli vyčistené spoločnosťou HATER-HANDLOVÁ spol. s r. o. od popadaného lístia a úlomkov konárov.

Obyvatelia viackrát kontaktovali mestský úrad s informáciami o výpadku dodávky eklektickej energie. Jeho oprava je v rukách správcu distribučnej siete, ktorá informovala, že z dôvodu veľkého množstva poškodených elektrických rozvodov, bola v priebehu dňa linka na nahlasovanie porúch nedostupná.

V prípade výpadkov dodávky elektrickej energie mesto Handlová informuje obyvateľov, že keďže nie je správcom siete, v takýchto prípadoch je potrebné kontaktovať dodávateľov elektrickej energie, ktorí vykonajú nápravu, v rámci vlastných možností.

Správca mestského cintorína v Handlovej po obhliadke cintorínov v jeho správe (Morovno, Nová Lehota a mesto) konštatoval viaceré polámané stromy, z ktorých časti a konáre sú popadané na hrobové miesta. Výška škôd bude vyčíslená až po obhliadke zástupcom poistnej spoločnosti a následne budú zvyšky drevín odstránené.

Mesto Handlová v spolupráci so spoločnosťou HATER-HANDLOVÁ spol. s r. o. a DHZ Morovno predpokladajú vyčistenie mesta od polámaných drevín, ako aj odstránenia torza viacerých drevín z dôvodu ich rozsiahleho poškodenia, do konca tohto pracovného týždňa. Úlomky konárov z viacerých drevín poputujú na mestskú kompostáreň. Priebežne sa budú čistiť dažďové vpusty.

Mesto Handlová žiada obyvateľov, ktorým dreviny z verejných priestranstiev v dôsledku silného vetra zo dňa 16.8.2021, spôsobili, resp. môžu spôsobiť obmedzenia v prístupe na ich pozemky, aby takúto skutočnosť nahlásili do zajtra, 18. augusta 2021 na adresu  info@handlova.sk a do emailu zaslali fotografiu poškodenej dreviny, resp. verejného priestranstva s uvedením lokality.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.