Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Výnimočná dobrovoľnícka práca si zaslúži ocenenie

Dátum: 03.11.2020
Autor: Mesto Handlová
Počet videní: 1017
Výnimočná dobrovoľnícka práca si zaslúži ocenenie

V celonárodnom kole oceňovania sa stretnú príbehy tých najvýnimočnejších z výnimočných.

Národné oceňovanie Dobrovoľník roka – odovzdávanie ceny Srdce na dlani sa bude konať v mesiacoch február alebo marec 2021 v Bratislave pod záštitou ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí, Ivana Korčoka.

Ceny Srdce na dlani na podujatí Dobrovoľník roka 2020 získajú ocenení v týchto kategóriách:

  1. DOBROVOĽNÍK a DOBROVOĽNÍČKA POMÁHAJÚCI/A NA SLOVENSKU
  2. DOBROVOĽNÍK a DOBROVOĽNÍČKA POMÁHAJÚCI V ZAHRANIČÍ – v rámci tejto kategórie sa udeľuje samostatná cena za dobrovoľnícku činnosť v rámci oficiálnej rozvojovej pomoci Slovenskej republiky pod logom SlovakAid
  1. KOORDINÁTOR/KA DOBROVOĽNÍKOV/ČOK
  2. DOBROVOĽNÍCKA SKUPINA
  3. PROJEKT/DOBROVOĽNÍCKY PROGRAM
  4. PODPORA DOBROVOĽNÍCTVA
  5. DLHODOBÁ DOBROVOĽNÍCKA POMOC
  6. DOBROVOĽNÍCKA POMOC VYKONÁVANÁ NA CELOSLOVENSKEJ ÚROVNI

 

CARDO – Národné dobrovoľnícke centrum pokračuje vo svojej tradícii národného oceňovania v roku 2020 s novinkou.  V partnerstve s krajskými dobrovoľníckymi centrami a Platformou dobrovoľníckych centier a organizácií vytvorilo nový systém nominovania na národnú úroveň. Oprávnenými subjektami na zasielanie nominácií na národné oceňovanie dobrovoľníkov a dobrovoľníčok sú krajské dobrovoľnícke centrá. Nominácie vychádzajú z návrhov na ocenenie Srdce na dlani na krajských úrovniach. Znamená to, že v celonárodnom kole oceňovania sa stretnú príbehy tých najvýnimočnejších z výnimočných. Výnimkou sú nominácie za DOBROVOĽNÍCKU POMOC VYKONÁVANÚ NA CELOSLOVENSKEJ ÚROVNI, teda také, kde regionálnu príslušnosť vykonávanej činnosti nie je možné určiť.

Ako možno získať národnú cenu Srdce na dlani?

a) Cesta na národné oceňovanie Dobrovoľník roka – odovzdávanie ceny Srdce na dlani vedie cez kvalitnú nomináciu na krajské ocenenie. Tu si dôladne si preštudujte podmienky zasielania nominácií na krajskú cenu Srdce na dlani. Vyberte kraj, v ktorom dobrovoľník/dobrovoľníčka, organizácia, skupina či projekt pôsobí a postupujte podľa pokynov dobrovoľníckeho centra. Venujte príprave a popisu nominácie čas. Čím presnejšie informácie v nominácii uvediete, tým skôr presvedčíte hodnotiacu komisiu o výnimočnosti prezentovaného príbehu. Informácie o termíne prijímania nominácii v krajoch nájdete rovnako na vyššie uvedenom linku.

Hodnotiace komisie v krajoch budú v novembri vyberať tie príbehy, ktoré posunú do celonárodného oceňovania.

b) V prípade, že by ste radi videli ako ocenených ľudí či subjekty, ktoré pôsobia naprieč krajmi, tzn. že ich krajská príslušnosť sa nedá určiť, ich nomináciu zasielajte priamo nám ako organizátorovi podujatia Dobrovoľník roka – odovzdávanie ceny Srdce na dlani do 10. decembra 2020 do 24:00. Vaše prípadné otázky smerujte na mail ocenovanie@dobrovolnictvo.sk. Pred odoslaním si preštudujte štatút oceňovania.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.