Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Nominujte osobnosti na ocenenie mesta

SÚBOR
Dátum: 10.09.2020
Autor: Mesto Handlová
Počet videní: 1535
Nominujte osobnosti na ocenenie mesta

Samospráva oceňuje obyvateľov mesta od roku 2006.

Tradične, od roku 2006, v novembri, pri príležitosti Handlovských katarínskych dní, oceňuje mesto Handlovčanov, ktorí významne prispeli k rozvoju mesta a šíria dobré meno Handlovej doma i v zahraničí.

Do roku 2019 mesto udelilo spolu 165 verejných uznaní vo všetkých kategóriách. Návrhy na ocenenie predkladá primátorka mesta, poslanci mestského zastupiteľstva i široká verejnosť. Mesto Handlová preto vyzýva širokú verejnosť, aby nominovala osobnosti, ktoré si zaslúžia ocenenie. 

Čestné občianstvo môže mestské zastupiteľstvo udeliť osobám, ktoré sa obzvlášť významným spôsobom zaslúžili o rozvoj a zveľaďovanie mesta Handlová, ochranu jeho záujmov a šírenie jeho dobrého mena vo svete. Dostať ho môžu aj Handlovčania, ktoré obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými výkonmi. Čestné občianstvo mesto Handlová doteraz udelilo piatim osobnostiam:  Mons. Peter Dubovský, Prof. MUDr. Ján Štencl, Csc., Jozef  Juríček, Žofia Martišová a RNDr. Ondrej Pöss, CSc.

Cena Mesta sa udeľuje za vynikajúce tvorivé výkony a významné výsledky vedeckej, technickej, umeleckej, publicistickej a verejno-prospešnej činnosti. Udeľuje sa tiež ľuďom, ktorí sa významným spôsobom pričinili o hospodársky a kultúrny rozvoj mesta Handlová, jeho propagáciu doma i v zahraničí, pri záchrane ľudských životov alebo majetku mesta a jeho občanov.

Odmeny. Mestské zastupiteľstvo, spravidla na návrh primátora mesta, môže udeliť z mestských prostriedkov vecné dary a odmeny, a to najmä poslancom, obyvateľom mesta a iným osobám za aktívnu prácu v orgánoch samosprávy a významný podiel na rozvoji mesta Handlová.

Zasielať nominácie je možné do 7. októbra 2020. Nominácie budú schvaľovať poslanci na rokovaní mestského zastupiteľstva 29. októbra 2020. Osobnosti si ocenenia prevezmú počas Handlovských katarínskych dní, ktoré sa budú v tomto roku konať v dňoch 27. a 28. novembra.

 

 

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Zoznam ocenených: Cena mesta Veľkosť: 40.9 kB Formát: pdf Dátum: 10.9.2020
Zoznam ocenených: Cena primátora Veľkosť: 47.6 kB Formát: pdf Dátum: 10.9.2020
Zoznam ocenených: Odmeny Veľkosť: 62.4 kB Formát: pdf Dátum: 10.9.2020
Nominačný formulár ODT Veľkosť: 18.2 kB Formát: odt Dátum: 10.9.2020
Nominačný formulár DOC Veľkosť: 92.5 kB Formát: doc Dátum: 10.9.2020

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.