Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Plaváreň chcú otvoriť v októbri 2020

Dátum: 10.07.2020
Autor: Mesto Handlová
Počet videní: 3866
Plaváreň chcú otvoriť v októbri 2020

Na ostatnom mestskom zastupiteľstve bol prítomný riaditeľ handlovskej plavárne Ľubomír Blaho. Podľa jeho slov je plaváreň dokončená - okrem hlavného bazéna

Ten chcú dokončiť tesne pred kolaudáciou plavárne, ktorá by mala prebehnúť v auguste. „Je to otázka technológie. Dná bazéna sú už položené, treba ich len zavariť. Akonáhle sa bazén zavarí, treba ho napustiť vodou, aby sa urobila záťažová skúška zvarov. Bazén sa musí zavariť, napustiť a prevádzkovať. Nerezový bazén nemôže byť z hľadiska technológie vypustený. Zavarenie bazéna je otázka dvoch dní,“ povedal na zastupiteľstve Blaho.

Plaváreň chcú otvoriť v októbri. „Pätnásť rokov bola plaváreň v lete zatvorená. Nemáme žiadne štatistiky návštevnosti a nechceme ísť do straty. Možno ranné plávanie by sa uživilo, ale čo potom?“ položil rečnícku otázku Blaho.

Mesto za plaváreň momentálne neplatí. Ako potvrdila primátorka Silvia Grúberová, mesto Handlová začalo platiť spoločnosti B.T.I. koncesnú odplatu od januára 2020. Po štyroch mesiacoch sa mesto kvôli koronakríze dohodlo s koncesionárom na odklade splátok. „Za mesiac máj, jún, júl máme dohodu o odklade splátok. Koncesionár nám vyšiel v ústrety. Od septembra by sme mali začať opäť platiť. Verím tomu, že to budeme zvládať,“ povedala primátorka.

Poslankyňa Alžbeta Orthová pripomenula, že októbrový termín je už štvrtý. „Termíny boli viaceré. Tie, ktoré sú právne záväzné, v zmysle koncesnej zmluvy, dodržané neboli. Spoločnosť B.T.I. bola právnym spôsobom vyzývaná, aby tie termíny boli dodržané. Vychádzame im v ústrety, veríme, že sa to podarí,“ uzavrela Silvia Grúberová.

Silver Jurtinus

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.