Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Školský rok v Handlovej ukončilo 1202 detí

GALÉRIA
Dátum: 30.06.2020
Autor: Mesto Handlová
Počet videní: 1776
Školský rok v Handlovej ukončilo 1202 detí

Prajeme krásne prázdniny

V troch handlovských základných školách, ktoré zriaďuje mesto Handlová, sa dnes odovzdávali vysvedčenia.

Tradične sa na konci roka konajú na našich školách rozlúčky s deviatkami. Tento rok ich školy organizovali v komornejšom duchu. Na základnej škole Mierové námestie sa rozlúčilo spolu 57 deviatakov, na základnej škole Ul. Morovnianska cesta sa včera rozlúčilo so základnou školou 21 deviatakov a na Základnej škole Školská opustilo jej brány 33 deviatakov.

Pozvanie na rozlúčku s deviatakmi na základnú školu Mierové námestie prijal zástupca primátorky mesta Radoslav Iždinský. V úvode riaditeľka školy Iveta Jakubová pogratulovala všetkým vyznamenaným deviatakom ako aj tým, ktorí dosiahli výborné študijné výsledky alebo úspechy v mimoškolských aktivitách. Zástupca primátorky sa prihovoril prítomnému pedagogickému zboru a žiakom.

Jeho prianie patrí všetkým deviatakom handlovských škôl: „Pamätáte si ako ste vyzerali a čo ste cítili pred deviatimi rokmi, keď ste prišli do prvého ročníka základnej školy? Odvtedy ste sa všetci naučili čítať, písať, počítať, objavili ste tajomstvá rôznych prírodných a humanitných vied, naučili ste sa po anglicky, viacerí ste začali rozvíjať svoj športový či umelecký talent. Verím, že ste sa v škole naučili aj niečo o tom ako funguje svet. Už viete aké dôležité v živote človeka je vzdelanie, naučili ste sa zodpovednosti voči sebe a svojim blízkym, viete viac o dôležitosti dobrých medziľudských vzťahov, o slušnosti, pokore, o sile priateľstva a zdravého rozumu v tejto bláznivej dobe, uviedol

Radoslav Iždinský a poprial deviatačkám a deviatakom, v mene primátorky mesta a poslancov a poslankýň mestského zastupiteľstva, aby sa im na ceste životom darilo s noblesou zdolávať všetky prekážky, mali šťastie na nové priateľstvá aj na nových učiteľov a trénerov, pokračovali vo vzdelávaní tak dlho pokiaľ to bude možné a vyrástli z nich moderní a užitoční ľudia. „Nikdy sa nevzdávajte a choďte za svojim cieľom. Nezabudnite na to, odkiaľ pochádzate, nezabudnite na svojich kamarátov a učiteľov zo základnej školy a ďakujte svojim rodičom. Budúcnosť patrí tým, ktorí sa na ňu pripravujú už dnes,“ uzavrel prianie zástupca primátorky.

Riaditeľky Základnej školy Ul. Školská, Ľudmila Pogádlová a Základnej školy Morovnianska cesta,  Elena Šoltýsová, sa dnes tiež prihovorili žiakom, pochválili ich za dosiahnuté výsledky.  

Zástupca primátorky mesta dnes  tiež zagratuloval štrnástim absolventom Základnej umeleckej školy v obradnej sieni mestského úradu.

Mesto Handlová praje všetkým žiakom krásne prázdniny, ďakuje učiteľom za zvládnutie náročného obdobia a praje príjemne strávené leto.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.