Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Handlovské telefónne linky COVID 19 ukončili svoju činnosť

Dátum: 16.06.2020
Autor: Mesto Handlová
Počet videní: 869
Handlovské telefónne linky COVID 19 ukončili svoju činnosť

Sociálne poradenstvo a pomoc pri riešení nepriaznivých životných situácií bude naďalej zabezpečovať sociálne oddelenie mestského úradu ako jednu zo svojich základných činností.

Vo štvrtok 11. júna ukončili svoju činnosť telefónne linky, zriadené na pokyn primátorky mesta Silvie Grúberovej počas mimoriadnej situácie v súvislosti s COVID 19. Slúžili na informovanie obyvateľov mesta, objednávanie nákupov, ale aj pre psychologickú a duchovnú podporu. Prevádzku liniek zabezpečovali pracovníčky sociálneho oddelenia mestského úradu. Handlovskú linku podpory zabezpečovali psychológ Branislav Ondruška, duchovnú podporu zástupcovia katolíckej farnosti sv. Kataríny v Handlovej, farár Peter Repa a kaplán Radovan Hasík. Všetci traja Handlovčanom pomáhali bez nároku na odmenu.

Ako prvá bola zriadená linka pre seniorov. Fungovala od 16. marca v čase od 8.00 do 18.00 h. každý deň, vrátane víkendov. Veronika Cagáňová a Zuzana Šaláteková prijali celkovo 269 hovorov.

Linku pre zabezpečenie nákupov potravín, liekov a hygienických potrieb mesto zriadilo 18. marca. Jej prevádzku zabezpečovali pracovníčky sociálneho oddelenia. S pomocou dobrovoľných pracovníkov v rámci projektu mesta „Pomôž svojej obci“ zabezpečili 95 nákupov a ich doručenie seniorom, ľuďom odkázaným na pomoc iných a obyvateľom mesta v karanténe.

Handlovská linka podpory začala svoju činnosť 3. apríla. Fungovala každý piatok a stredu v pracovných dňoch od 13.00 do 16.00 h a poskytla podporu a poradenstvo ôsmim volajúcim. Ťažil ich stres, obavy a pociťovali úzkosť a osamelosť.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.