Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ako sa darí Handlovským lezcom a lezkyniam?

GALÉRIA
Dátum: 29.03.2023
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1835
Ako sa darí Handlovským lezcom a lezkyniam?

Najmladší zbierali v nedeľu body na pretekoch v Žiline. 

Marek Radovský liezol v Tatrách

Dvojici Marek Radovský a Juraj Švingál sa podarilo dokončiť projekt na Galérii Satana, čim vznikla nová, veľmi náročná línia v peknej skale. Názov Fyzioklinik, obtiažnosti M11, sa istotne stane lákadlom nielen pre slovenských, či poľských lezcov. Ako uviedol Marek:

"Každopádne je to komplexne najťažšia cesta v Tatrách, akú som liezol".

 

Peter Kuric je na sústredení v Ticine

Peter Kuric s dalšími lezcami sa aktuálne nachádza v Ticine vo Švajčiarksu, kde prebieha bouldrové sústredenia Komisie alpinizmu SHS JAMES. Má možnosť tu trénovať na skalách svetovej kvality. Ako sa vyjadril člen tímu: 

"Obtiažnosť 8A je absolútnym štandardom výjazdu."

 

Handlovčania na pretekoch v LA SKALE v Žiline 

26. 3. 2023 sa v Žilinskej LA SKALE zbierali prvé body do Slovenského pohára, ktoré sa prideľovali za najrýchlejšie časy v disciplíne speed. Preteky boli spoločné pre deti kategórií U10 - U14, mládež a dospelých.

Ivetke Mamojkovej (U14), sa podarilo umiestniť na 5. mieste a Kristíne Denčiakovej (U16), sa v A. kategórii podarilo získať 3. miesto a v B. kategórii 1. miesto. Obe lezú v klube HK Prometeus Handlová. 

Premiéru na pretekoch mali aj dve ďalšie dievčatá, ktoré trénujú lezenie na horolezeckom krúžku, ktorý vedie CVČ Handlová, Nelka Hlivová a Anička Rötlingova, ktorým sa síce nepodarilo uspieť, ale dievčatá získali novú skúsenosť.

V Žiline liezol aj Peter Tončko, ktorý aktuálne lezie za klub Fakla Club Fight Climbers a podarilo sa mu v kategórii U16 obsadiť 1. a v kategórii muži rovnako 1. miesto a v celkovom poradí obsadil 4. miesto.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.