Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Odišla učiteľka Jozefína Maslíková

Dátum: 31.01.2023
Počet videní: 1768
Odišla učiteľka Jozefína Maslíková

Pani Jozefína Maslíková bola v roku 2018 uvedená do siene slávy handlovského školstva a bola jej udelená Cena mesta za celoživotnú prácu v školstve, rozvoj handlovského základného školstva.

Pani Jozefína Maslíková absolvovala učiteľskú akadémiu v Nitre, kde v roku 1950 získala vysvedčenie o skúške učiteľskej dospelosti. Po absolutóriu začala učiť na ZŠ v obci Bojná, potom vyučovala v Čavoji, Kamenci pod Vtáčnikom a od roku 1955 začala vyučovať v Handlovej vo vtedajšej V. národnej a na ZŠ Morovnianska cesta, kde pôsobila ako učiteľka až do odchodu do dôchodku v roku 1986.

Počas svojej aktívnej práce učiteľky pôsobila ako okresná metodička pre I. stupeň a podieľala sa na zavádzaní nových pedagogických koncepcií (množinová matematika či predmet Prvouka) a bola aj lektorkou školení. Bola okresnou cvičiteľkou Spartakiády, za čo získala ocenenie Pamätnú medailu za zásluhy o ČS. spartakiádu v rokoch 1975, 1980.

Ocenenie získala aj za mimoškolskú činnosť s deťmi a mládežou v tanečnom a výtvarnom krúžku, a to ocenenie bronzovou a striebornou medailou za socialistickú výchovu 1984, 1989. Získala Plaketu J. A. Komenského za vynikajúcu prácu na úseku školstva v roku 1985. Bola aktívnou členkou a funkcionárkou v ZO Matici Slovenskej, je zakladateľkou Handlovských kahančekov. V roku 2006 získala ocenenie Zaslúžilý pedagóg.

Svojich blízkych opustila vo veku 91 rokov. Česť jej pamiatke!

Posledná rozlúčka so zosnulou pani Jozefínou Maslíkovou bude v stredu 1. februára 2023 o 15,00 hod. v Dome smútku na cintoríne v Handlovej.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.