Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Navštívte Adventný bazárik odevnej banky

VIDEO
Dátum: 09.11.2022
Počet videní: 1215
Navštívte Adventný bazárik odevnej banky

Za pár centov vybavíte celú domácnosť.

V Handlovej bude od 14. novembra do 12. decembra 2022 otvorený Adventný bazárik odevnej banky. Záujemcovia si môžu vybrať zo širokej ponuky oblečenia pre novorodencov, staršie deti, juniorov i dospelých. V ponuke sú uteráky, obliečky, kabelky, školské vaky, topánky, knihy, potreby do domácnosti oblečenie a ďalšie zaujímavosti, možno zaujmú tiež retro kúsky. Čím viac kusov si návštevníci odnesú tým je cena nižšia. Adventný bazárik pripravilo Sociálne oddelenie Mestského úradu v Handlovej.

 Odevná banka v Handlovej sa za predchádzajúce obdobie poriadne rozrástla. Všetky vzácne darkyne a darcovia doniesli do handlovskej odevnej banky nielen ošatenie a obuv pre všetky vekové kategórie a všetky ročné obdobia, ale i výbavu do domácnosti. A nielen to. V handlovskej odevnej banke nájdete tiež množstvo kníh, ktoré sú staršieho vydania, no isto potešia i tie. Možno nájde svojho majiteľa celá séria bájnej Angeliky.

Podľa Jany Polakovičovej zo sociálneho odd. MsÚ Handlová, obdobie „kovidu“ a iných spoločenských zmien akosi potlačilo do úzadia ponuku tejto sociálnej služby v Handlovej: „Veľmi by sme sa chceli poďakovať všetkým darcom, ktorí pravidelne alebo občasne nosia do odevnej banky veci. Počas roku 2022 priniesli do odevnej banky veľké množstvo oblečenia, obuvi a rôznych potrebných vecí do domácnosti. Táto služba mnohokrát pomohla a zaslúži si našu pozornosť. Netajíme sa tým, že niektoré veci už sa stali retro, ale možno práve v tom spočíva ich zaujímavosť a nájdu svojho majiteľa.“ Ako ďalej uviedla, ak navštívia záujemcovia Adventný bazárik odevnej banky a vyberú si, prispejú na obnovu priestorov odevnej banky v Handlovej.

Primátorka mesta Handlová Silvia Grúberová vidí v bazáriku tiež ďalšiu pridanú hodnotu: „Adventný bazárik odevnej banky spojí príjemné s užitočným. Za symbolické ceny si môžu záujemcovia vybrať zaujímavé outfity a možno aj inšpiráciu na výrobu nových odevov, možno časť nábytku, knihu, či inú zaujímavosť. Bazárik tak nesie v sebe myšlienku opakovaného použitia nielen odevov. Osobne oceňujem, že cieľom azárika je pomôcť všetkým, ktorí pomoc potrebujú, starším, mladším, rodinám, jednotlivcom“, uviedla primátorka a doplnila, že takto si pomáhame navzájom a aj našej prírode.

 

Adventný bazárik odevnej banky

Budova Základnej školy Morovnianska cesta (bývalá krajčírska dielňa)

Otváracie hodiny

Pondelok          8.00 h -  10.00 h a  13.00 h - 15.00 h

Utorok               8.00 h -  10.00 h a  13.00 h - 15.00 h

Streda               8.00 h -  10.00 h a  13.00 h - 15.00 h    

Štvrtok              8.00 h -  10.00 h a  13.00 h - 15.00 h    

Piatok               8.00 h -  10.00 h 

 

Skvelý cenník Adventného bazáriku odevnej banky

Pri nákupe 1 až 15 kusov .................  0,50 € / celý nákup

Pri nákupe 16 až 30 kusov ..............   1,00 € / celý nákup

Pri nákupe  31 až 50 kusov .............   1,50 € / celý nákup

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.