Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

"Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? " v Handlovej

Dátum: 16.11.2020
Počet videní: 2376

Potešiť handlovských seniorov a seniorky môžete tento rok darovaním milých drobností v termíne od 23. 11. do 6. 12. 2020.

V Handlovej je v zariadeniach sociálnych služieb viac ako 150 osamelých seniorov. Vlani sa podarilo v Handlovej vyzbierať takmer 400 darčekov, ktoré potešili obdarovaných v rámci celoslovenskej zbierky „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“. 

Mesto Handlová sa aj v tomto roku zapája prostredníctvom sociálneho oddelenia mesta do celoslovenskej zbierky „Koľko lásky sa zmestí do krabice do topánok“. V rámci zbierky môžete zabaliť osamelým seniorom do klasických krabíc od topánok darčeky, ktoré ich potešia vo vianočný čas. Organizačne zabezpečuje zbierku v Handlovej Zuzana Šaláteková z handlovského sociálneho oddelenia, ktorá upozorňuje aj na zmeny: „Z dôvodu protiepidemických opatrení, vopred ďakujeme všetkým darcom, že pri samotnom balení darčekov si dezinfikujú ruky, zabalia vrchnák a samotnú krabicu osobitne a nepreviažu krabice mašľami“, uviedla a doplnila, že tento rok nebude možné odovzdať krabicu osobne do zariadení a darčeky prejdú dvojitou karanténou.

Aktualizácia 26.11.2020

Zberné miesto sa presúva z MsÚ do vestibulu domu kultúry. Miesto na darčeky je označené a krabice môžete priniesť v pracovné dni od 8.00 - 17.00 h

Zberné miesto v Handlovej je sociálne odd. MsÚ, Námestie baníkov 7 a darčeky môžu darcovia nosiť, z dôvodu ich potrebnej karantény od 23. novembra do 6. decembra 2020 v čase stránkových hodín MsÚ, teda v pondelok od 8.00 h do 16.00 h, v utorok od 7.00 h o 15.00 h, v stredu od 8.00 h do 17.00 h a v piatok od 7.00 h do 14.00 h. Darček je potrebné ponechať vo vestibule MsÚ. Mesto uvíta, ak napíšu darcovia do formulára umiestneného vo vestibule svoje meno, dátum darovania a pre koho je darček určený – žena/muž. Tieto údaje sú dobrovoľné.

Ako potešíte osamelého seniora/seniorku v Handlovej? Do krabice od topánok môžete vložiť:

Niečo teplé: káva, ovocný čaj, bylinkový čaj, cappuccino, trvanlivé balenia horúcich nápojov a pod.

Niečo slané: slané keksy, praclíky, kukuričné chrumky, krekery, paštéty, macesy a pod.

Niečo sladké: perníky, šalviové cukríky, hroznový cukor, DIA keksy, DIA čokolády, piškóty, plnený trvanlivý croissant, ovocné detské taštičky, detská výživa, trvanlivý džús, maslové kekse, venčeky, džem, mäkké sušené ovocie a pod.

Niečo voňavé: sprchový gél, šampón, tekuté mydlo, vlhčené servítky, telové mlieko, sprej, krém na ruky, krém na nohy, krém na tvár, balzam na pery, zubná pasta, tablety na čistenie protézy, toaletná voda, parfum a pod.

Niečo na seba: teplé ponožky, papuče, rukavice, čiapky, veselé ponožky, tielko, textilné vreckovky, malý mäkký uteráčik a pod.

Niečo na čítanie: krížovky, časopisy, duchovná literatúra, motivačná literatúra, knihy s pozitívnou tematikou, vlastnoručne napísaný list od srdca a pod.

Niečo pre potešenie: kresbičky od detí, prázdne pohľadnice s nalepenou známkou (1 môže byť aj s Vašou vypísanou adresou, ale nemusí), drobná vianočná dekorácia, soška anjelika, malý vankúšik, zahrievací vankúšik, malý plyšový macko do ruky, náramok na ruku, ruženec, pekná šálka, veselý pohár so slamkou, hrebienok a pod.

Kontakt v meste Handlová: Mgr. Zuzana Šaláteková, tel: +421 (0) 918 325 880, zuzana.salatekova@handlova.sk

O zbierke: Iniciátorka myšlienky celoslovenskej zbierky je Janka Galatová, ktorá založila skupinu na sociálnej sieti a oslovila svojich známych, aby sa zapojili do zbierky darčekov pre seniorov v domovoch dôchodcov. Skupina „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?“ má na sociálnej sieti 22,7 tis. členov a bola vytvorená 2. 11. 2018.

PLAGAT_KOLKO_LASKY_HANDLOVA_2020

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.