Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Sociálne oddelenie je presťahované

MAPA
Dátum: 12.05.2020
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 3001
Sociálne oddelenie je presťahované

Sociálne oddelenie naďalej zabezpečuje všetky služby vrátane nákupov pre seniorov, telefónnu linku pre seniorov a koordinuje Handlovskú linku podpory. Všetko v nezmenených časoch a rozsahu.

Sociálne oddelenie mestského úradu v Handlovej je od pondelka 11. mája presťahované do priestorov komunitného centra v budove Základnej školy Morovnianska cesta. Tím pracovníčok oddelenia sa zároveň rozdelil. Štyri zamestnakyne pôsobia na novej adrese, dve pracujú z domu a raz týždenne úradujú v kancelárii na radnici. 

V budove základnej školy

Na novej adrese pôsobia Jana Polakovičová, Hana Štepaníková a terénne pracovníčky Janette Feldsamová a Janka Radnaiová. Zabezpečujú výkon terénnej sociálnej práce, sociálnu službu terénnej krízovej intervencie, riešia problematiku sociálnoprávnej ochrany a sociálnej kurately detí podľa kompetencií samosprávy, agendu príspevkov pri narodení dieťaťa, agendu dotácií do škôl pre deti v hmotnej núdzi a z nízkopríjmových rodín a agendu súdnych chránencov. Pracujú v rovnakých úradných hodinách ako ostatní zamestnanci mestského úradu, teda pondelok až štvrtok od 7.00 h do 15.00 h.

Stredy na mestskom úrade

Veronika Cagáňová a Zuzana Šaláteková budú dočasne vykonávať svoju prácu z domu v režime „home office“. Vedúca sociálneho oddelenia, Veronika Cagáňová plní úlohy plynúce z mimoriadnej situácie COVID 19 pre sociálnu oblasť v samospráve a zabezpečuje úlohy plynúce z riadiacej funkcie podľa pracovnej náplne. Zuzana Šaláteková zabezpečuje agendu opatrovateľskej služby mesta, koordinovanie opatrovateliek, agendu bytov osobitného určenia (DOS) a zastupuje agendu posudkovej činnosti mesta, vrátane spracovávania rozhodnutí o odkázanosti na sociálnu službu - umiestňovanie klientov do zariadení a poradenstvo. V úradných hodinách sú k dispozícii na telefónnych číslach. Obyvateľom mesta a klientom budú osobne k dispozícii každú stredu počas pracovných dní v čase od 7.00 h do 15.00 h na Mestskom úrade v Handlovej v kancelárii číslo 12 na prízemí vľavo od hlavného vchodu.

Priestory uvoľnili pre karanténu

Sociálne oddelenie sídlilo od roku 2004 v priestoroch neziskovej organizácie Jazmín na Ul. F. Nádaždyho, ktorá poskytuje krízové služby núdzového bývania. . Presun zamestnancov sociálneho odd. zvažovalo mesto už dávnejšie, súčasná celospoločenská situácia postupné presťahovanie urýchlila. Ako vysvetlila Veronika Cagáňová, zariadenia tohto typu sú subjektmi hospodárskej mobilizácie, musia preto mať vypracovaný krízový plán pre prípad karantény a povinne vyčlenenú karanténnu miestnosť. „Zrealizovateľné to bolo iba v priestoroch, ktoré využíval mestský úrad. Uvoľnením kancelárií mesto vyšlo v ústrety neziskovej organizácii,“ povedala Veronika Cagáňová.

 

Kontakty a sídla zamestnancov sociálneho odd. MsÚ od 11. 5. 2020

PhDr. Veronika Cagáňová, 0918 325 883, veronika.caganova@handlova.sk

Mgr. Zuzana Šaláteková, 0918 325 880, zuzana.salatekova@handlova.sk

Telefonicky v pracovnom čase pondelok - štvrtok od 7.00 h do 15.00 h. Osobne každú stredu od 7.00 h do 15.00 h, kancelária č.12, MsÚ Handlová, Námestie baníkov 7.

 

PhDr. Jana Polakovičová, 0917 616 391

Mgr. Hana Štepaníková, 0917 372 750

Bc. Janette Feldsamová a Janka Radnaiová, 0917 136 273

Pondelok – štvrtok od 7.00 h do 15.00 h, Základná škola Morovnianska cesta, priestory komunitného centra, prízemie, vstup zboku ZŠ.


Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.